Messiju Zlatna lopta

Luka Modrić u idealnoj momčadi svijeta

11.01.2016.

Luka Modrić u idealnoj momčadi svijeta
Foto: Getty Images

Lionel Messi po peti je put osvojio Zlatnu loptu, a Luka Modrić izabran je u najbolju momčad svijeta 2015. godine.

U Zürichu je održana svečanost dodjele Fifine Zlatne lopte, a rekordni peti put nagradu je dobio argentinski reprezentativac i član Barcelone Lionel Messi.

Pobijedio je u konkurenciji svog brazilskog suigrača Neymara te Portugalca iz Real Madrida Cristiana Ronalda, a na širem popisu od 23 kandidata nalazio se i hrvatski reprezentativac iz Barcelone Ivan Rakitić.

Istom je prigodom otkrivena i FIFPro-ova idealna postava svijeta za 2015. godinu, a u njoj se našao hrvatski reprezentativac iz redova Real Madrida, Luka Modrić.

Foto: Getty Images

U toj se momčadi nalaze Neuer, Marcelo, Thiago Silva, Sergio Ramos, Dani Alves, Pogba, Modrić, Iniesta, Messi, Neymar i Ronaldo.

Osim kvalitetnih nastupa u veznom redu jednog od najslavnijih svjetskih klubova, gdje se potvrdio kao jedan od nositelja igre, Modrić je u protekloj godini dao novi doprinos Vatrenima te pomogao izboriti izravni plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Za najbolju nogometašicu svijeta proglašena je Carli Lloyd, a nagradu Ferenc Puskas za najljepši pogodak dobio je Wendell Lira. Najbolji su treneri Luis Enrique (u muškoj) i Jill Ellis (u ženskoj konkurenciji), a priznanje za fair-play dobile su sve nogometne organizacije koje su pomogle izbjeglicama.

Foto: Getty Images

Na svečanoj dodjeli u Zürichu nastupio je i hrvatski glazbeni duo 2Cellos, violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser.

Foto: Getty Images

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri