Stručnjak respektabilne karijere

Miroslav Marković novi povjerenik za sigurnost HNS-a

12.01.2016.

Miroslav Marković novi povjerenik za sigurnost HNS-a
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez imenovao je Miroslava Markovića novim povjerenikom za sigurnost, dok će Zoran Cvrk preuzeti novu važnu ulogu u radu Saveza.

Miroslav Marković rođen je 2. kolovoza 1973. godine u Zagrebu, a do 1992. godine živio je u Osijeku gdje je završio matematičku gimnaziju. Na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu stekao je zvanje diplomiranog inženjera prometa.

Od 13. travnja 1992. godine do 31. prosinca 2015. godine bio je zaposlen u MUP-u RH u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ) gdje je prošao put od policajca do načelnika policijske postaje. Od 2006. godine kontinuirano je radio na poslovima osiguranja javnih okupljanja, posebno nogometnih utakmica, a od 2012. intenzivno radi na problematici sprječavanja nereda na sportskim natjecanjima. Od 2013. godine bio je voditelj Operativne grupe PUZ-a za provedbu strateškog cilja po pitanju smanjenja nereda na sportskim natjecanjima, a od iste godine je bio voditelj Službe za osiguranja PUZ-a, član Strateške grupe PUZ-a te zapovjednik zasebne policijske postrojbe PUZ-a.

Sudjelovao je u najsloženijim osiguranjima nogometnih utakmica, uključujući one hrvatske reprezentacije, u RH i inozemstvu. Od 2013. godine redoviti je sudionik Uefinih konferencija o stadionima i sigurnosti. Sudionik je Domovinskog rata, a kao hrvatski branitelj dobio je Spomenicu domovinske zahvalnosti. U odnosu na poslove osiguranja primatelj je Godišnje nagrade MUP-a, Prigodne nagrade MUP-a i medalje Grada Zagreba. Miroslav Marković je oženjen i otac četvero djece.

Dosadašnji povjerenik za sigurnost, Zoran Cvrk, imenovan je na novu funkciju pomoćnika izvršnog direktora zaduženog za organizaciju događaja - match managera. Cvrk je uz Zorislava Srebrića jedini djelatnik HNS-a koji je s hrvatskom reprezentacijom bio na svim velikim natjecanjima do sada. Član je Uefine Komisije za stadione i sigurnost te je delegat Uefe, a 2012. bio je voditelj projekta organizacije Futsal EURA ispred HNS-a.

"Drago mi je što je Savez snažniji za jednog ambicioznog i dokazanog sigurnosnog stručnjaka respektabilne karijere. Želim dobrodošlicu Miroslavu i puno uspjeha na vrlo izazovnoj poziciji. Istodobno, smatramo da će Zoranovo veliko međunarodno iskustvo i znanje u organizaciji utakmica biti od velike važnosti za Savez uoči velikih projekata koji su ispred nas, poput organizacije U-17 Europskog prvenstva 2017. godine i novih kvalifikacijskih utakmica u kojima su standardi i zahtjevi Uefe i Fife sve viši. Stoga je bilo logično Zorana postaviti na poziciju koja mu omogućuje brigu o široj slici utakmice, koja uključuje sigurnosne, ali i mnoge druge aspekte organizacije", izjavio je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri