Najveći turnir za žene u Europi

Održan 14. međunarodni malonogometni turnir Agram

26.01.2016.

Održan 14. međunarodni malonogometni turnir Agram
Foto: Arhiva HNS

U Zagrebu je po 14. puta održan Međunarodni malonogometni turnir Agram, a pobjedu u kategoriji seniorki odnijela je ekipa Sarajeva. U U-17 kategoriji slavio je Ptuj, u U-15 Pomurje, u U-13 domaćin Agram, a u U-11 i kategoriji veteranki Rijeka.

U dvorani Prirodoslovne škole Vladimir Prelog održan je 14. međunarodni malonogometni turnir Agram na kojem je nastupila 721 igračica iz sedam različitih zemalja u šest različitih kategorija uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog nogometnog saveza.

14. međunarodni malonogometni turnir Agram 2016 odigran je u šest kategorija te je tako najveći ženski malonogometni turnir u Europi. U kategoriji seniorki pobjeda je pripala ekipi Sarajeva. U U-17 kategoriji turnir je osvojila ekipa Ptuja, a u U-15 ekipa Pomurja. Ekipa Agrama slavila je na turniru u kategoriji U-13, a malonogometašice Rijeke u kategoriji U-11 te u kategoriji veteranki.

Seniorke su turnir odigrale u četiri skupine. U skupini A snage su odmjerile ekipe Agrama, PVSK Pečuha i Neretve. Prvo mjesto nakon slavlja nad Neretvom 3:0 i PVSK Pečuhom 4:2 zauzela je ekipa Agrama, slijedio je PVSK Pečuh te potom Neretva, a potonje su dvije ekipe u međusobnom susretu odigrale 2:2.

U skupini B prvoplasirano je bilo Pomurje nakon pobjeda nad ekipom Katarine Zrinski 5:1 i Dinama 3:0. U ogledu Dinama i Katarine Zrinski slavila je ekipa iz Zagreba 4:1 te je tako zauzela drugo mjesto u skupini. Skupina C donijela je oglede Sarajeva, Breznice-Pljevlja te Pregrade, a ekipa iz BiH sjela je na vrh ljestvice nakon slavlja 4:0 nad Breznicom i 6:0 nad Pregradom. Breznica i Pregrada su, pak, odigrale 2:2. Ekipe Split Tommyja, Trnave i Vrbovca smještene su u skupinu D u kojoj je vodeću poziciju zauzeo Split slavljem 5:0 nad Vrbovcem te remijem 1:1 s Trnavom koja je, pak, Vrbovec svladala 4:0 te tako zauzela drugo mjesto u grupi.

Četvrtfinalni susreti donijeli su pobjedu Agrama nad Dinamom 3:0, Sarajeva nad Trnavom 6:1, Pomurja nad PVSK Pečuhom 10:0 i Splita nad Breznicom 2:1. U polufinalu je Pomurje s 4:0 bilo bolje od Agrama, dok je Sarajevo minimalno pobijedilo Split. Treće mjesto na kraju je pripalo upravo Splitu koji je s 2:0 svladao domaćina turnira, dok je u finalu trima pogocima Alise Spahić Sarajevo svladalo Pomurje i tako podiglo pobjednički pehar.

Na koncu turnira najefikasnija je bila Spahić s ukupno 10 golova, najboljom vratarkom proglašena je Ivana Vrdoljak iz Splita, dok je najbolja igračica Mejrema Medić iz pobjedničke ekipe Sarajeva.

Foto: Arhiva HNS

Kod kadetkinja se turnir također odigravao u četiri skupine. U skupini A Agram je slavljima 1:0 nad Koroškom i 5:0 nad Katarinom Zrinski osigurao prolaz dalje. Koroška je bila druga nakon pobjede 5:0 nad preostalim suparnikom u grupi. U grupi B na turniru U-17 kategorije Breznica je osvojila prvo mjesto nakon slavlja nad Dinamom 3:1 i Mariborom 2:1, dok je Maribor za drugo mjesto svladao Dinamo 3:0.

Slovenski Ptuj u skupini je C odnio prvo mjesto pobjedom 4:1 nad Radomljem te potom i 5:1 nad Posavinom koja je na koncu izgubila 2:6 od Radomlja. U skupini D slovensko Pomurje je svladalo Neretvu 4:1 i Rijeku 4:0 te tako osiguralo prvu poziciju u skupini, dok su Neretva i Rijeka odigrale 2:2. Četvrtfinalni susreti donijeli su pobjedu Agrama nad Mariborom 6:0, minimalno slavlje Ptuja nad Neretvom, pobjedu Breznice 3:1 nad Koroškom te Radomlja 2:1 nad Pomurjem.

U polufinalu je Agram s 2:1 svladao Breznicu, a s istim rezultatom Ptuj je bio bolji od Radomlja. U utakmici za treće mjesto Radomlje je pobijedilo Breznicu 3:1, dok je Ptuj nakon regularnih 0:0, s 2:1 nakon izvođenja sedmeraca svladao domaćina turnira i tako osigurao slavlje na turniru.

S devet golova najbolja je na turniru bila Biljana Vraneš iz Breznice, Agramova Lara Hanaček proglašena je najboljom vratarkom, a najbolja je igračica Urška Bratuša iz Ptuja.

Na U-15 turniru nastupilo je 12 ekipa također podijeljenih u četiri skupine. U prvoj je najbolji bio Agram slavljima 3:1 nad Extremom i 2:0 nad Mariborom, a Extrem je na kraju bio drugi nakon odigranih 0:0 s Mariborom. Pomurje je zauzelo vrh u skupini B pobjedama 4:2 nad Zagrebom i 4:0 nad Rijekom koja je, pak, potom za drugo mjesto minimalno svladala Zagreb.

Ptuj je bio najbolji u skupini C nakon pobjede 5:2 nad Crvenom zvezdom te 1:0 nad Ferencvarošom koji je na početku turnira s 2:1 bio bolji od Crvene zvezde. Šturm je slavio u grupi D gdje je upisao pobjedu 2:0 nad Vojvodinom te 3:1 nad Agramom II, a potonja je ekipa upisala i 0:5 poraz od Vojvodine.

U četvrtfinalu je Agram s 2:1 svladao Rijeku, Ptuj je s 3:2 bio bolji od Vojvodine, a Šturm s 3:1 od Ferencvaroša, dok je Pomurje pobijedilo Extrem 4:0. Polufinale je donijelo minimalno slavlje Pomurja nad domaćinom te 2:0 pobjedu Šturma nad Ptujem. Agram je u utakmici za treće mjesto slavio 3:2 nad Ptujem, dok je u finalu Pomurje odnijelo naslov pobjedom 3:2 nad Šturmom.

Najefikasnijom se pokazala Nina Kajzba iz Pomurja, najbolja vratarka bila je Maša Šibila iz Ptuja, a najbolja je igračica Luana Zajmi, također iz Pomurja.

Foto: Arhiva HNS

Na završnom danu turnira svoje su utakmice odigrale ekipe iz U-13 kategorije. U prvoj skupini Agram je upisao slavlje 4:1 nad Rijekom te 2:0 nad Extremom, dok je za drugo mjesto u grupi Rijeka slavila 4:0 nad Extremom. Osijek je bio najbolji u drugoj skupini u kojoj je pobijedio Pomurje 4:0 te je odigrao 3:3 s Mariborom koji je nakon slavlja 2:0 nad Pomurjem zauzeo drugu poziciju. Nakon natjecanja po skupinama odmah se pristupilo polufinalnim susretima u kojima su pobjede odnijele ekipe Agrama i Rijeke. Domaćin je s 3:0 svladao Maribor, a Riječani s 4:1 Osijek. Treće mjesto na turniru pripalo je na kraju slovenskoj ekipi koja je od Osijeka bolja bila 3:2, a u utakmici za prvo mjesto domaćin je slavio 2:0 nad Rijekom.

Anja Eferl iz Maribora bila je najefikasnija igračica na turniru, najboljom vratarkom proglašena je domaća Tamara Pilija, a najboljom igračicom njena klupska suigračica Ana Jakobašić.

Foto: Arhiva HNS

U susretima U-11 uzrasta Agram je upisao 8:0 slavlje nad Istrom te 5:1 nad Pomurjem, dok je od Rijeke poražen 1:4. Rijeka je zatim još slavila nad Pomurjem 6:0 te Istrom 8:1, dok je Pomurje na kraju svladalo Istru 7:1. Prvo mjesto tako je zauzela Rijeka, a slijedili su Agram, Pomurje i Istra. Najefikasnija je bila Edicona Cakaj iz Rijeke, najbolja golmanica bila je Agramova Lana Perajić, a najboljom je igračicom proglašena Lucija Surač iz Rijeke.

Na turniru veteranki domaćin turnira je poražen od Rijeke 2:7, od Osijeka 1:2 te od Karčića 0:3. Karčić je svladao Osijek 4:1 te je od Rijeke poražen 0:4. Rijeka je na koncu slavila 6:0 nad Osijekom. Slavlje na turniru tako je pripalo Rijeci, a slijedili su Karčić, Osijek i Agram. Dušanka Juko iz Rijeke bila je najefikasnija na turniru, najbolja vratarka jest Hajra Đozo, a najbolja igračica Silva Makar, također iz Rijeke.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri