U Europskom parlamentu

Dedić i Mehmedović prisustvovali konferenciji "Zajedno protiv rasizma"

28.01.2016.

Dedić i Mehmedović prisustvovali konferenciji "Zajedno protiv rasizma"
Foto: Arhiva HNS

Na Konferenciji "Zajedno protiv rasizma" održanoj u Europskom parlamentu prisustvovali su i predstavnici Svjetske organizacije Roma i Nogometne akademije nacionalnih manjina RH Toti Dedić i Elmir Mehmedović.

U Europskom je parlamentu održana konferencija Skupine za borbu protiv rasizma i poštivanje različitosti (ARDI) na temu "Zajedno protiv rasizma" kojoj je prisustvovalo više od 150 delegata iz cijele Europe, a među njima i predstavnici Svjetske organizacije Roma i Nogometne akademije nacionalnih manjina RH Toti Dedić i Elmir Mehmedović.

Foto: Arhiva HNS

Raspravljalo se u Europskom parlamentu u Bruxellesu o borbi protiv rasizma, homofobije i diskriminacije, a samoj Konferenciji domaćini su bili supredsjednici i potpredsjednici ARDI-ja, dok su se među govornicima našli i prvi potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans, predsjedatelj Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove Claude Moraes, predsjednica Europske mreže za borbu protiv rasizma Sarah Isal te brojni drugi predstavnici civilnog društva.

Foto: Arhiva HNS

„Između ostaloga, komentirali smo u Europskom parlamentu i De Rossijev rasistički ispad prema hrvatskom nogometašu Mariju Mandžukiću i osudili ga. Svi smo povrijeđeni i šokirani takvom reakcijom jednog talijanskog reprezentativca i protiv takvog ponašanja se svi moramo boriti", kazao je po konferenciji Dedić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri