EP u futsalu

Otvaranje s Kazahstanom: Hrvatska prilika za četvrtfinale

05.02.2016.

Otvaranje s Kazahstanom: Hrvatska prilika za četvrtfinale
Foto: UEFA

Reprezentacija Kazahstana bit će prvi protivnik Hrvatskoj na Europskom prvenstvu u futsalu u Srbiji.

Tri dana nakon početka turnira, na teren beogradske Arene istrčat će i hrvatska reprezentacija u futsalu, a u svom će prvom nastupu snage odmjeriti s nacionalnom selekcijom Kazahstana, debitantu na EP-u poznatom po trojici Brazilaca iz klupskog prvaka Europe Kairata i učestaloj upotrebi igrača-vratara.

Mato Stanković i njegovi izabranici na prošle su dvije europske smotre izborili plasman u polufinale i četvrtfinale, a ishod u petak uvelike će odrediti hrvatski uspjeh u Srbiji.

"Svako natjecanje nosi motiv da se napravi još više, prije svega plasman u drugi krug, premda našu skupinu nazivaju skupinom smrti. Ključ je protiv Kazahstana, odradimo li to kako treba, četvrtfinale je izgledno", najavio je hrvatski izbornik.

U sastavu Hrvatske, vratar Jukić ima poteškoća s prstom, a Đuraš s upalom grla, no situacija je bolja u odnosu na prosinačke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a kazahstanski izbornik Cacau posebno je izdvojio pojedinačnu kvalitetu Marinovića i Jelovčića, na koje će posebno pripaziti.

 

Kazahstan se u srijedu sastao s najbolje rangiranom momčadi Skupine C, europskim doprvakom Rusijom, te je poražen 2:1. Hrvatska tako pobjedom može osigurati mjesto u četvrtfinalu, a Kazahstancima poraz znači i povratak kućama.

"Sadašnji kadar Hrvatske vrlo je sličan onima s prethodnih europskih smotri. Ima tu nekoliko novih, mladih momaka koji su izbacili par starijih, ali je okosnica momčadi ostala ista. Mi koji smo na EP-u 2012. bili mlađi sada smo dosta iskusniji, ali ako u 40 minuta na terenu nismo pravi, iskustvo nam neće ništa značiti. Nijanse odlučuju tako da moramo biti na uistinu dobroj razini", rekao je Dario Marinović.

U drugoj utakmici dana, u Skupini D, u 21 sat sastaju se Azerbajdžan i Češka, a Hrvatska će svoju drugu utakmicu grupne faze odigrati u nedjelju protiv Rusije.

Susret Hrvatske i Kazahstana u Beogradu počinje u 18:30 sati, a sudit će Oleg Ivanov iz Ukrajine i Gabor Kovacs iz Mađarske.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri