Prijelomni trenuci u šestoj i sedmoj minuti

Stanković: "Pokušat ćemo iznenaditi Rusiju"

05.02.2016.

Stanković: "Pokušat ćemo iznenaditi Rusiju"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Mato Stanković prokomentirao je pobjedu Kazahstana u dvoboju Skupine C Europskog prvenstva.

Kazahstanci su Hrvate u Beogradu svladali rezultatom 4:2, pri čemu su pogotke za Hrvatsku postigli Matošević i Suton, a izbornik Mato Stanković ponudio je sažetak zbivanja.

"Čestitam Kazahstanu na pobjedi, ali način igre našeg protivnika antipropaganda je našeg sporta. Kada bi svi tako igrali s igračem-vratarem, nitko ne bi gledao futsal. Što se same utakmice tiče, mislim da je su prijelomni trenuci bili u šestoj i sedmoj minuti, a suđenje ne smijem komentirati. U jednom smo se trenutku u drugom dijelu raspali, nismo dobro stajali, i momčad poput Kazahstana to je iskoristila, povela tri razlike i mirno privela utakmicu kraju", rekao je.

Hrvatskoj preostaje pokušati svladati europskog doprvaka Rusiju u nedjelju s dva pogotka razlike.

"Realno, ova je utakmica usmjerila mnogo toga, ali mi smo proteklih godina s najboljima igrali i neriješeno i pobjeđivali ih, tako da se nećemo predati. Pokušat ćemo napraviti sve što možemo protiv Rusije i pokušati je iznenaditi", najavio je Stanković.

Koliko je nedostatak punih priprema Darija Marinovića utjecao na konačni ishod?

"Ne trebamo se vaditi na ozljedu Marinovića, imali smo dovoljno vremena i mislim da je solidno odradio utakmicu. Žao mi je što smo bili nestrpljivi pri 1:1 i išli na nepotrebno oduzimanje lopte", zaključio je izbornik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri