Strpljivo s Rusima

Jukić: "Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu protiv Rusije"

06.02.2016.

Jukić: "Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu protiv Rusije"
Foto: UEFA / Sportsfile

Iza hrvatske reprezentacije poraz je u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu u Beogradu, a pred njome jest dvoboj s Rusijom koju Hrvatska mora svladati za prolaz u četvrtfinale natjecanja.

U prvom susretu na europskoj smotri Hrvatska je poražena od Kazahstana 2:4, no u nedjelju će Hrvati u susret s europskim doprvakom Rusijom kojeg trebaju svladati s dva gola razlike kako bi osigurali plasman u daljnju fazu natjecanja.

Vratar Hrvatske Ivo Jukić kratko se osvrnuo na susret s Kazahstanom te je istaknuo kako će hrvatski reprezentativci dati sve od sebe da svladaju Rusiju ove nedjelje.

"Teško je bilo što reći poslije onakve utakmice s Kazahstanom. Jednostavno smo napravili previše taktičkih pogrešaka u fazi obrane, a ekipa poput Kazahstana to kažnjava. Nema sada puno smisla vraćati se više na tu utakmicu. Moramo se okrenuti utakmici s Rusijom."

"U dosadašnjim prijateljskim utakmicama odigranima s Rusima pokazali smo da s njima možemo igrati. Treba nam čudo od pobjede s dva gola razlike, budući da se radi o ekipi koja je možda i glavni favorit za naslov prvaka Europe, no mi vjerujemo u sebe i dat ćemo sve od sebe da u nedjelju pokušamo ostvariti pobjedu."

Hrvatski reprezentativac Vedran Matošević također je prokomentirao uvodni poraz na Euru te je potom najavio drugi susret EP-a, onaj s Rusijom.

"U susretu s Kazahstanom najviše nam je nedostajalo agresivnosti u obrani. Izgubili smo svaki duel, svaka 'ničija' lopta je na kraju bila za Kazahstan, ali ukoliko smirimo glave i saberemo se, vjerujem da imamo šanse protiv Rusa ostvariti potrebnu pobjedu s dva gola razlike. Od samoga starta moramo igrati strpljivo i čekati našu priliku. Naravno, ukoliko pred kraj rezultat možda neće biti pozitivan morat ćemo riskirati nešto više, no mislim da će sve biti dobro."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri