Potrebna pobjeda s dva gola razlike

Hrvatska preko Rusije traži četvrtfinale EP-a

07.02.2016.

Hrvatska preko Rusije traži četvrtfinale EP-a
Foto: Drago Sopta/HNS

U drugom nastupu na EP-u u Srbiji, u posljednjoj utakmici Skupine C, Hrvatska će igrati protiv europskog doprvaka Rusije.

Nakon uvodnog poraza od Kazahstana, Stankovićevi izabranici moraju u nedjelju u beogradskoj Areni svladati snažnu Rusiju s dva pogotka razlike žele li izboriti plasman u četvrtfinale europske smotre.

Rusija je u svom prvom dvoboju svladala Kazahstan 2:1, a protiv Hrvatske ništa ne planira prepustiti slučaju.

"Dobro smo odigrali protiv Kazahstana, ali susret s Hrvatskom bit će sasvim drugačiji, to je drugačiji protivnik. Gledali smo snimke, naporno trenirali, i jedno je sigurno - Rusija mora pobijediti, a Rusija uvijek ide na pobjedu", rekao je dvostruki strijelac Romulo.

U hrvatskom taboru nema ni govora o predaji, premda su svi svjesni težine zadatka. Reprezentacija se proteklih godina dokazala na brojnim jakim suparnicima i sada ima priliku to učiniti opet.

"Mi smo proteklih godina s najboljima igrali i neriješeno i pobjeđivali ih, tako da se nećemo predati. Pokušat ćemo napraviti sve što možemo protiv Rusije i pokušati je iznenaditi", rekao je izbornik Mato Stanković.

Utakmica Hrvatske i Rusije počinje u 18:30 sati, a pravdu će dijeliti Francuz Cedric Pelissier i Slovenac Admir Zahovič.

"U dosadašnjim prijateljskim utakmicama odigranima s Rusima pokazali smo da s njima možemo igrati. Treba nam čudo od pobjede s dva gola razlike, budući da se radi o ekipi koja je možda i glavni favorit za naslov prvaka Europe, no mi vjerujemo u sebe i dat ćemo sve od sebe da pokušamo ostvariti pobjedu", zaključio je hrvatski vratar Ivo Jukić.

EP u futsalu, Skupina C:
1. Rusija 3 (2:1)
2. Kazahstan 3 (5:4)
3. Hrvatska 0 (2:4)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri