Nadomak pobjede

Hrvatska remizirala s Rusima, završila nastup na EP-u

07.02.2016.

Hrvatska remizirala s Rusima, završila nastup na EP-u
Foto: Mario Ćužić

Hrvatska reprezentacija u futsalu dva je puta vodila protiv europskog doprvaka Rusije, no naposljetku je remizirala i završila svoj nastup u Beogradu.

HRVATSKA - RUSIJA 2:2 (1:1)
EP u futsalu, Skupina C.
Arena Beograd, Beograd.

Suci: Pelissier (Francuska), Zahovič (Slovenija)

Strijelci: 1:0 - Robinho (9' - ag), 1:1 - Abramov (12'), 2:1 - Novak (25'), 2:2 - Pereverzev (39')

Žuti kartoni: Kutuzov (3'), Jelovčić (3'), Liskov (10'), Suton (16')

Hrvatska: Jukić, Jelovčić, Novak, Marinović, Suton; Bilić, Matošević, Grcić, Grbeša, Petrović, Babić, Pandurević, Đuraš, Horvat. Izbornik: M. Stanković.

Rusija: Gustavo, Kutuzov, Milovanov, Davidov, Robinho; Vikulov, Šajahmetov, Sergejev, Romulo, Pereverzev, Liskov, Eder Lima, Abramov, Šakirov. Izbornik: S. Skorovič.

Foto: Mario Ćužić

Poslije poraza od Kazahstana u petak, Hrvatskoj je za prolazak u četvrtfinale Europskog prvenstva trebala pobjeda od dva gola razlike protiv Rusije.

Hrvatska je dobar ulazak u utakmicu okrunila pogotkom u devetoj minuti susreta, kada je Matoševićevu loptu s lijeve strane Robinho skrenuo vlastitu mrežu.

Foto: Mario Ćužić

Za poravnanje se, međutim, pobrinuo Abramov vrlo lijepim volejem nakon Robinhovog kornera, koji Jukić nije mogao obraniti. S tih 1:1 otišlo se i na odmor, a obje su momčadi poluvrijeme završile s pet napravljenih prekršaja.

Nakon pet minuta drugog poluvremena, Jelovčić je sjajnim potezom petom proigrao Novaka, koji izlazi sam ispred Gustava i matira ga za novo hrvatsko vodstvo.

Foto: Mario Ćužić

U potrazi za presudnim golom Stankovićeva je momčad naposljetku morala preuzimati sve više rizika, da bi Pereverzev u pretposljednjoj minuti iskoristio višak prostora i pogodio za 2:2.

Potom je Novak propustio realizirati kazneni udarac poslije šestog ruskog prekršaja, i Rusija je na kraju mogla potvrditi osvajanje prvog mjesta u Skupini C.

EP u futsalu, Skupina C:
1. Rusija 4
2. Kazahstan 3
3. Hrvatska 1

Foto: Mario Ćužić

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri