Dvije Hrvatske u Beogradu

Marinović: "Ponosni i tužni"

07.02.2016.

Marinović: "Ponosni i tužni"
Foto: Mario Ćužić

Reprezentativci Hrvatske složni su u procjeni da je prilika za četvrtfinale EP-a propuštena protiv Kazahstana te da je protiv Rusije prikazano pravo lice.

Hrvatski kapetan i vratar Ivo Jukić vrlo je jasno podijelio nastup reprezentacije na europskoj smotri u Srbiji - na dvije različite momčadi.

"Na ovom EP-u nastupile su dvije Hrvatske. U prvoj utakmici bili smo klasična balkanska momčad koja je podcijenila protivnika i nije bila prava, dok smo pravo lice pokazali u drugoj utakmici, protiv jedne od najjačih reprezentacija i bili na korak do senzacije. Nismo uspjeli, ali možemo se pogledati u oči i vratiti se kući dignute glave - koliko je to moguće s obzirom da nismo prošli skupinu", rekao je.

Franco Jelovčić također je uvjeren da se Hrvatska može nositi sa svima, no pritom je trebalo nadjačati i neugodne Kazahstance u prvom beogradskom okršaju.

"Dojma sam da smo dokazali kako smo u pravom izdanju na razini onih najboljih, ali Kazahstan je bio ključ svega i tada smo bili ispod svake razine. Ostaje žal, znamo da možemo, no Kazahstan nam nije dopustio razviti našu igru, a pritom se držao svog stila. Imali smo svoje šanse, no naivno smo primali golove", kaže.

Dario Marinović potvrdio je dvojake osjećaje u svlačionici hrvatske reprezentacije nakon ovakvog raspleta zbivanja.

"S jedne strane možemo biti ponosni da smo u egalu s vrhunskom momčadi poput Rusije, a s druge strane možemo biti još tužniji i sami sebi zamjeriti jer smo vidjeli u čemu je bio problem u prvoj utakmici. Teško da protiv Rusa možemo bolje od ovoga, mislim da smo bili bolji od njih, ali treba i zaslužiti rezultat. Ona prva utakmica bila nam je škola, moramo dobivati male utakmice kako bismo onda mogli dobivati i velike", istaknuo je.

"Znam koliko mi želimo uspjeh i trudimo se, ali Kazahstan neprestano razbija ritam, ne dozvoljava duel i prekršaj, i to nam ne odgovara. Nismo dobro reagirali, igrali smo mlitavo i stalno očekivali da ćemo pobijediti. Nismo bili pravi pa nam ne mogu biti krivi ni suci niti itko drugi na terenu ili van njega", zaključio je Marinović po remiju s Rusima (2:2) i skupog poraza od Kazahstana u petak (2:4).

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri