Prijateljski susreti u Njemačkoj

"Utakmice s hrvatskim igračima iz dijaspore imaju velik značaj"

11.02.2016.

"Utakmice s hrvatskim igračima iz dijaspore imaju velik značaj"
Foto: Drago Sopta/HNS

U Zagrebu se okupila hrvatska U-16 reprezentacija koja će narednih dana boraviti u Njemačkoj gdje će odigrati prijateljske utakmice s hrvatskim igračima koji žive u Njemačkoj.

Hrvatska U-16 reprezentacija okupila se ovoga četvrtka u Zagrebu te je krenula put Njemačke gdje će do 14. veljače boraviti u trening kampu te će pritom odigrati i nekoliko selektivnih utakmica s našim igračima koji žive u Njemačkoj.

Izbornik Milivoj Bračun na okupljanje je pozvao sljedeće igrače: Dominika Kotarskog, Luku Jelenića, Josipa Šutala, Leona Šipoša, Bartola Franjića, Juraja Ljubića, Martina Krizmanića, Dinu Kapitanovića i Antonija Marina (Dinamo), Stipu Radića, Antu Palaversu, Leona Krekovića, Michelea Šegu i Vicu Baždarića (Hajduk), Matea Jurešića (Rijeka), Brunu Međimorca i Brunu Bermanca (Lokomotiva), Roka Baturinu (Split) te Domagoja Marušića (Široki Brijeg).

Tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak istaknuo je važnost i vrijednost prijateljskih utakmica mladih hrvatskih reprezentacija s hrvatskim igračima iz dijaspore.

"Već duži niz godina izuzetno se bitnom pokazala važnost doprinosa Hrvatima koji su rođeni ili su igrali u dijaspori. Vrijedi tu istaknuti i Josipa Šimunića, braću Kovač i braću Marić, Ivana Klasnića, Mladena Petrića, Anthonyja Šerića..."

"Upravo stoga unazad nekoliko godina uvelike smo intenzivirali skautsku službu, koja nam daje prave i potrebne informacije, te smo organizirali i brojne prijateljske utakmice i kampove kako bi uključili sve više naših mladih Hrvata iz dijaspore. Dakako, Njemačka u tome realno prednjači, no nisu nam ništa manje važne i ostale zemlje u Europi, kao i Australija, Kanada, SAD, pa i Čile gdje smo bili prošle jeseni i gdje smo stupili u vrijedan kontakt s našom dijasporom i tamošnjim našim mladim igračima. Upravo zato ovakve utakmice između naših mladih reprezentacija i hrvatskih igrača iz dijaspore imaju svoj velik značaj", kazao je Jozak.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri