Podrška Infantinu u kandidaturi
za predsjednika Fife

Održan Regionalni sastanak u Beogradu

13.02.2016.

Održan Regionalni sastanak u Beogradu

Beograd je ove subote bio domaćin Regionalnog sastanka kojemu su prisustvovali predstavnici 13 europskih nacionalnih saveza te visoki dužnosnici Uefe.

U hotelu "Metropol" u Beogradu u subotu 13. veljače održan je novi Regionalni sastanak kojemu su prisustvovali predstavnici 13 europskih nacionalnih saveza i visoki dužnosnici Uefe. Ovoga puta, domaćin sastanka bio je Nogometni savez Srbije i njegov predsjednik Tomislav Karadžić, koji je predsjedao sastankom.

Sastanku su prisustvovale i visoke delegacije sljedećih nacionalnih nogometnih saveza: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Cipra, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Slovenije i Srbije, kao i po prvi puta Rusije i Turske. Također, aktivno su na sastanku sudjelovali i najviši dužnosnici Uefe predvođeni prvim potpredsjednikom Uefe Angel Mariom Villarom, glavnim tajnikom Giannijem Infantinom te zamjenikom glavnog tajnika Theodoreom Theodoridisom. Jednako tako, prisutni su bili i Uefin direktor natjecanja Giorgio Marchetti, Uefin časnik za integritet Urs Kluser i Uefin marketinški manager Noel Mooney.

Hrvatski nogometni savez je, pak, na Regionalnom sastanku u Beogradu predstavljao predsjednik Davor Šuker.

Prisutni su analizirali sva važna pitanja koja prethode održavanju dvije važne sjednice - Izvanrednom kongresu Uefe (Zürich, 25. veljače) i Izvanrednom kongresu Fife (Zürich, 26. veljače). Poznato je da će na sjednici Izvanrednog kongresa Fife biti izabran novi predsjednik Svjetske nogometne federacije, a sa sjednice ove subote upućena je jednoglasna i jedinstvena podrška prisutnih predsjednika nacionalnih saveza Gianniju Infantinu u njegovoj kandidaturi za predsjednika Fife. Prisutni su uvjereni kako je riječ o najboljem kandidatu za mjesto vođe svjetske nogometne obitelji.

Na sastanku u Srbiji razgovaralo se i o aktualnoj situaciji u Uefi te pripremama za naredne važne sastanke ove organizacije. Sljedeća redovna sjednica Kongresa Uefe, 40. po redu, bit će održana 3. svibnja u Budimpešti.

Tijekom sastanka održane su i tri prezentacije od strane predstavnika Uefe, a na teme uvođenja eventualnih novosti u okviru natjecanja mlađih uzrasnih kategorija, dodatne zaštite integriteta natjecanja i marketinga.

Datum i mjesto održavanja sljedećeg sastanka bit će uskoro priopćeni.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri