Usvojen paket reformi

Gianni Infantino novi predsjednik Fife

26.02.2016.

Gianni Infantino novi predsjednik Fife
Foto: Getty Images

Na Kongresu Fife u Zürichu Gianni Infantino izabran je za novog predsjednika te organizacije, a usvojen je i paket reformi.

Dosadašnji glavni tajnik Uefe, Gianni Infantino, izabran je u drugom krugu glasovanja na izvanrednom Kongresu za novog predsjednika Svjetske nogometne organizacije, nasljednika Seppa Blattera na toj poziciji.

Foto: Getty Images

"Ne mogu izraziti svoje osjećaje ovog trenutka. Prošao sam jedno izvanredno putovanje na kojemu sam upoznao fantastične ljude koji žive i dišu nogomet te zaslužuju da popravimo Fifin imidž. Svi moraju biti ponosni na Fifu, i to ćemo učiniti. Želim biti predsjednik svih vas, želim raditi zajedno s vama kako bismo gradili Fifu u kojoj će nogomet biti u središtu pažnje", rekao je Infantino po zaključenju izbora.

Njegov će mandat trajati do 2019. godine.

Foto: Getty Images

Na Kongresu u Zürichu usvojen je paket reformi koji će postaviti temelje napretka u vođenju globalnog nogometa, razdvojiti procese komercijalnog i političkog odlučivanja, pojačati nadzor nad vodećim dužnosnicima i osigurati značajniju ulogu žena u nogometu.

Foto: Getty Images

Za paket reformi glasovalo je 179 od 207 zemalja članica. "Ujedinjeni smo u odlučnosti da ispravimo stvari, da se fokus ponovno vrati na nogomet. Težak posao vraćanja povjerenja i napretka u radu počinje sada. Ove će reforme osujetiti buduće pokušaje malverzacija", rekao je Issa Hayatou, vršitelj dužnosti predsjednika Fife na Kongresu.

Foto: Getty Images

Glavni aspekti usvojenih reformi implementirani su u izmijenjene verzije Fifinih statuta.

Foto: Getty Images

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri