Optimizam uoči Eura

Rakitić: "Želimo narod učiniti ponosnim"

01.03.2016.

Rakitić: "Želimo narod učiniti ponosnim"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić podijelio je svoja razmišljanja o nadolazećem Europskom prvenstvu, atmosferi u reprezentaciji, važnosti nogometa u Hrvatskoj te se prisjetio i Eura 1996. u Engleskoj.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić otkrio je kako je hrvatska reprezentacija zapravo jedna velika obitelj te se prisjetio EP-a u Engleskoj 1996. godine.

"Imamo jako mladu momčad, velika smo obitelj, možemo biti opušteni što se toga tiče jer imamo dobro ozračje i atmosferu. Uvijek možeš biti pravi na travnjaku i u utakmicama ako imaš pravu obitelj uza sebe."

"Naša nogometna povijest je jako lijepa. Primjerice, sjećam se gola Šukera kada je probio Schmeichela na Europskom prvenstvu u Engleskoj te se nadam da će tako lijepih trenutaka biti i u budućnosti. Gledao sam tu utakmicu s Danskom s obitelji kod kuće, skakao sam od sreće i bio jako ponosan."

Bacio je Rakitić i pogled u budućnost prema Euru u Francuskoj te je kazao:

"Imamo mladu momčad, gladni smo i jedva čekamo EP. Znamo da će biti jako teško i da sve utakmice moramo odigrati na 150%, ali za to smo tu i želja nam je naš cijeli narod učiniti ponosnim. Hrvatska je nogometna zemlja i želimo, ako Bog da, napraviti nešto što nitko prije nas u našoj državi nije učinio."

Cijeli intervju s Ivanom pogledajte u video isječku u nastavku.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri