Najpopularniji sportaši u iseljeništvu

Rakitić i Stvorić dobitnici Večernjakove Domovnice

07.03.2016.

Rakitić i Stvorić dobitnici Večernjakove Domovnice
Foto: Arhiva HNS

Ovoga vikenda dodijeljena je najprestižnija iseljenička nagrada, Večernjakova Domovnica, a među dobitnicima su se našli i hrvatski nogometaš Ivan Rakitić te nogometašica Victoria Stvorić.

U Bad Homburgu po deseti je puta u 12 kategorija dodijeljena najprestižnija iseljenička nagrada, Večernjakova Domovnica.

Među nagrađenima su se našli hrvatski nogometaš Ivan Rakitić te nogometašica Victoria Stvorić. Nogometaš Barcelone proglašen je najpopularnijim sportašem u iseljeništvu, a nogometašica SV Alberweilera najpopularnijom sportašicom.

Foto: Arhiva HNS

Nagradu za najpopularniju medijsku osobu dobio je znanstvenik Ivan Đikić, najpopularniji glumci su Ivan Jurčević i Ivan Vrgoč, najpopularnija pjevačica Ivona Urošević, a klapa Bandira najpopularnija je grupa u iseljeništvu.

Večernjakovu Domovnicu za najpopularnije amaterske momčadi u iseljeništvu primili su SD Croatia Berlin, SK Cro Vienna i NK Pajde Mohlin. Najpopularnijim događajima godine u iseljeništvu proglašeni su susret čuvara hrvatske etno baštine u Filderstadtu te Slavonska večer u Stuttgartu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri