Švedska kaznila promašaje

Bašić: "Dio nogometnog odrastanja"

18.03.2016.

Bašić: "Dio nogometnog odrastanja"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski izbornik Dario Bašić ponudio je svoja razmišljanja po drugom rovinjskom porazu, ovoga puta od Švedske U-17.

Mladi Vatreni ostali su bez plasmana na Europsko prvenstvo nakon uzastopnih poraza od Walesa i Švedske u Rovinju. Šveđani su u petak slavili rezultatom 2:1.

"Švedska je bila rezultatski bolja, ali moram čestitati svojim igračima na odličnoj utakmici, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo tri ili četiri stopostotne šanse, kazneni udarac, no opet se pokazalo da je teško pobijediti protivnika uz toliko propuštenih prigoda. Da smo zabili, sve bi otišlo u drugom smjeru. Oni su svoju jedinu priliku iskoristili, što je značilo da se mi moramo više otvoriti i preuzeti više rizika, nakon čega su zabili i drugi. Uspjeli smo se vratiti, ali prekasno", sažeo je hrvatski izbornik Dario Bašić.

Kako komentirati rano ispadanje iz borbe za prva dva mjesta u skupini?

"Nismo se tome nadali jer prema svemu pokazanome do sada ne zaslužujemo biti bez bodova. Ipak, i to je dio nogometnog odrastanja, i to se mora proći. Ove će utakmice također pomoći igračima u razvoju, bit će pametniji, mudriji, a pripremit ćemo se maksimalno i za Portugal. Iz ove će generacije sigurno biti izvrsnih igrača u seniorskom nogometu", naglasio je.

U ponedjeljak slijedi susret s pobjednikom skupine, Portugalom.

"Portugal je sigurno najkvalitetniji u skupini, a nama će to biti motiv, pobijediti ih. Igraju standardno 4-3-3, s puno kratkih dodavanja i kombinatorike. Budemo li igrali kao protiv Švedske, možemo očekivati dobru utakmicu. Porazgovarat ćemo s igračima i vratiti ih u život, nije im ovo bila zadnja utakmica. Cilj je sazrijevanje, kroz team building dići ćemo glave", zaključio je izbornik Bašić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri