Hrvatska U-19 svladala Škote

Milin: "Prezadovoljan sam, na sve smo imali odgovor"

25.03.2016.

Milin: "Prezadovoljan sam, na sve smo imali odgovor"
Foto: Nikola Kurti

Ferdo Milin prezadovoljan je načinom na koji su reagirali njegovi izabranici protiv Škota, a uoči odluke o putniku na EP.

Hrvatska reprezentacija do 19 godina nakon dva odigrana susreta u Elitnom kolu drži prvo mjesto na tablici, bodovno poravnata s Belgijom, momčadi protiv koje će u ponedjeljak pasti konačna odluka o odlasku na Europsko prvenstvo. Naime, mladi su Vatreni u petak na Kantridi svladali i Škotsku (3:0).

"Imali smo kontrolu tijekom cijele utakmice, a svjesno smo u dijelu drugog poluvremenu Škotima prepustili posjed kako bismo dobili dubinu. To smo iskoristili na najbolji mogući način", objasnio je za hns-cff.hr izbornik Ferdo Milin.

Hrvatskoj su pobjedu donijeli Brodić golom u prvom dijelu te Turčin i Brekalo golovima u nastavku susreta.

"Bilo je teško, znali smo koliko su Škoti čvrsti, ali na sve smo imali jako dobre odgovore u igri. Čestitam igračima, a nadam se da ćemo protiv Belgije zadržati razinu koju smo imali u ove dvije utakmice. Svi su rezultati sastavni dio života, a važno je da mi učimo iz svakog dvoboja, da nadograđujemo dobro i ispravljamo pogreške. Time sam prezadovoljan, igrači ispunjavaju većinu zahtjeva postavljenih prije utakmice", dodao je Milin.

Strijelac prvog, efektnog gola petom, Fran Brodić, dobar je poznavatelj nogometnih prilika u Belgiji kao član Antwerpa, na posudbi iz Club Bruggea.

"Malo sam pao protiv Škota u zadnjih 15 - 20 minuta jer ove godine nemam toliko utakmica u kontinuitetu, no ovo je momčadska igra, igramo jedni za druge i naposljetku smo uspjeli ne primiti pogodak, što je jako važno. Što se mog gola tiče, Benković mi je lijepo spustio, a ja sam ga zabio kako sam znao. Belgija je dobra momčad, znam dosta njihovih igrača tamo - imaju dvojicu iz mog kluba i sigurno će me izbornik još ponešto pitati makar vjerojatno već zna sve njihove tajne - i sigurno nam neće biti lako, ali igra se 11 na 11 pa što bude", rekao je.

Drugi je pogodak glavom zabio Tomislav Turčin.

"Drago mi je što sam dobio šansu kod izbornika, ispunili smo sve obveze. Igrali smo dobro, čvrsto, kako se tražilo od nas. Naravno, drago mi je i da smo pobijedili te da sam postigao jedan od pogodaka. Atmosfera je bila lijepa i nadam se da će na Rujevicu doći još više gledatelja jer je ovo odlična reprezentacija i vjerujem da ćemo osigurati mjesto na EP-u. Budemo li igrali kao danas, vjerujem da ćemo proći i Belgiju", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri