Pogodak Mandžukića

Hrvatska povela, Mađarska izjednačila u Budimpešti

26.03.2016.

Hrvatska povela, Mađarska izjednačila u Budimpešti
Foto: Drago Sopta/HNS

U prijateljskom susretu u Budimpešti, Vatreni su remizirali s domaćinom 1:1, uz pogotke Mandžukića i Dzsudzsaka.

MAĐARSKA - HRVATSKA 1:1 (0:1)
Prijateljska utakmica.
Groupama Arena, Budimpešta.

Sudac: R. Prihoda (Češka)

Strijelci: 0:1 - Mandžukić (29'), 1:1 - Dzsudzsak (79')

Žuti kartoni: Ćorluka (45+2'), Vida (49'), Perišić (63'), Szalai (80'), Korhut (89')

Mađarska: Dibusz (od 46' Bogdan), Lang, Korhut, Fiola, Guzmics, Gera, Nagy (od 46' Elek), Kleinheisler (od 80' Bode), Nemeth (od 46' Nikolić), Dzsudzsak (od 82' Stieber), Priskin (od 46' Szalai). Izbornik: B. Storck.

Hrvatska: Kalinić, Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Vrsaljko, Antolić, Modrić, Kovačić (od 75' Srna), Brozović, Perišić, Mandžukić. Izbornik: A. Čačić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon osječke pobjede nad Izraelcima (2:0), izabranici Ante Čačića formu su testirali i protiv Mađara, a hrvatski je izbornik poslije četiri uzastopne pobjede zabilježio i svoj prvi neriješeni rezultat.

U poluvremenu u kojemu je bilo svega nekoliko dobrih prigoda za pogodak, Hrvatska je povela u 29. minuti, kada je Perišić ubacio s lijeve strane, a Mandžukić na drugoj vratnici nogom pospremio loptu u mrežu.

Perišić je nekoliko minuta prije kraja okončao jedan hrvatski protunapad udarcem preko gola, a Kleinheisler je testirao Kalinića udarcem s 20 metara, no hrvatski je vratar bio spreman i izbacio loptu u korner.

Foto: Drago Sopta/HNS

Novim je pokušajem Kleinheislera otvoreno i drugo poluvrijeme, no ponovno je Kalinić bio na mjestu, a Hrvatska je opasno zaprijetila u 76. minuti. Tada je Srna, tik po svom ulasku u igru, ciljao suprotne rašlje iz slobodnog udarca, no otišlo je pored gola.

Iz slobodnog udarca s druge strane, samo tri minute poslije, Mađarska je izjednačila. Kapetan Dzsudzsak vrlo je lijepo pogodio gornji kut Kalinićevog gola.

U sudačkoj nadoknadi susreta, današnji hrvatski kapetan Modrić imao je priliku za prizeman udarac s ruba šesnaesterca, ali Bogdan se nije dao iznenaditi te se rezultat više nije mijenjao.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri