Početak u 18:00

Vodeća Hrvatska U-21 čeka Estoniju u Zaprešiću

28.03.2016.

Vodeća Hrvatska U-21 čeka Estoniju u Zaprešiću
Foto: Mario Ćužić

Hrvatska U-21 na vodećem mjestu svoje kvalifikacijske skupine dočekuje susret s Estonijom u Zaprešiću.

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom Nenada Gračana u četvrtak je na najbolji način uzvratila Španjolcima za poraz u Rijeci te slavljem u Burgosu (3:0) ponovno zasjela na prvo mjesto Skupine 6 kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

"Igrači su zaista pokazali svoju kvalitetu i odgovornost prema dresu koji nose. Bili su vrlo ozbiljni i na kraju smo zasluženo pobijedili ovako visokim rezultatom", poručio je izbornik.

Taj veliki uspjeh, ostvaren uz dva pogotka Perice i jedan Ćaleta-Cara, mladi Vatreni u ponedjeljak žele potvrditi u Zaprešiću, kada im u goste dolazi estonski vršnjaci.

 

Hrvatska i Estonija sastale su se već u rujnu prošle godine, a Gračanovi izabranici Tartu su napustili sa sva tri boda u džepu. Za pobjedu 4:0 pobrinuli su se dva puta Pašalić te po jednom Milić i Radošević.

Estonci su svoje jedine bodove u skupini zasad osvojili protiv San Marina, remijem kod kuće 0:0 i pobjedom u gostima 2:1, a na gostovanjima kod Švedske i Gruzije poraženi su rezultatima 5:0 i 3:0.

Hrvatska je u dosadašnjim domaćim ogledima u kvalifikacijama pobijedila Gruziju 1:0 u Koprivnici i San Marino 4:0 u Šibeniku, uz riječki poraz od Španjolaca (2:3).

Utakmica Hrvatske i Estonije u Zaprešiću počinje u 18:00 sati, a pravdu će dijeliti ciparski sudac Dimitrios Massias.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 6:
1. Hrvatska 15 (6)
2. Švedska 13 (5)
3. Španjolska 13 (6)
4. Gruzija 9 (7)
5. Estonija 4 (6)
6. San Marino 1 (8)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri