Ždrijeb Europskog prvenstva

Hrvatska U-19 s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom

12.04.2016.

Hrvatska U-19 s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom
Foto: Getty Images

Hrvatska U-19 saznala je u utorak u Stuttgartu svoje protivnike na nadolazećem Europskom prvenstvu.

Europsko prvenstvo za reprezentacije do 19 godina starosti igrat će se od 11. do 24. srpnja u Njemačkoj, a ždrijeb u Stuttgartu mlade je Vatrene smjestio u Skupinu B, zajedno s Nizozemskom, Francuskom i Engleskom.

Skupinu A čine domaćin Njemačka, Italija, Portugal i Austrija. Branitelj naslova, Španjolska, nije uspjela proći kvalifikacije. Utakmice će biti igrane u Aalenu, Aspachu, Heidenheimu, Mannheimu, Sandhausenu, Sinsheimu i Stuttgartu.

Foto: Getty Images

Nakon grupne faze, u polufinale će proći dvije najbolje momčadi iz svake skupine. Četiri polufinalista, kao i pobjednik utakmice doigravanje između trećeplasiranih momčadi, izborit će nastup na Svjetskom prvenstvu U-20 iduće godine u Južnoj Koreji.

Hrvatska U-19, pod vodstvom izbornika Ferda Milina, izborila je plasman na Europsko prvenstvo osvajanjem prvog mjesta u prvom krugu kvalifikacija, protiv Crne Gore, Mađarske i Kazahstana, kao i prvog mjesta u drugom krugu kvalifikacija, protiv Belgije, Škotske i Bugarske.

Foto: Getty Images

Hrvatska će 12. srpnja u Ulmu igrati protiv Nizozemske, 15. srpnja u Aalenu protiv Francuske te 18. srpnja u Heidenheimu protiv Engleske.

Europsko prvenstvo U-19, ždrijeb:
Skupina A: Njemačka, Italija, Portugal, Austrija
Skupina B: Hrvatska, Nizozemska, Francuska, Engleska

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri