Pohvale za organizaciju i igru na Kupu

Stanković: "Zaslužena pobjeda Splita"

25.04.2016.

Stanković: "Zaslužena pobjeda Splita"
Foto: Drago Sopta/HNS

Split Tommy ovoga je vikenda osvojio naslov pobjednika Hrvatskog kupa u malom nogometu, a izbornik A futsalske reprezentacije Mato Stanković pohvalio je igru sudionika završnice, dobru konkurenciju i najavio završnicu Prvenstva Hrvatske.

U nedjelju je u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu odigrano finale Hrvatskog kupa u malom nogometu u kojem su snage odmjerili Split Tommy i Nacional, a pobjeda 4:2 i naslov u Kupu pripali su momčadi iz Splita.

Izbornik A futsalske reprezentacije Mato Stanković prokomentirao je završnicu Hrvatskog kupa u malom nogometu te slavlje Splita u finalu.

"Apsolutno zaslužena pobjeda Splita, posebno ako se gleda cijeli turnir. Split je bio moćniji, raznovrsniji i motiviraniji, dok je Nacional imao dosta problema u obrani. Veseli prikazana igra drugih klubova i otpor prema favoriziranim momčadima, Splitu i Nacionalu."

"Nacional je imao objektivan hendikep neigranjem Žarka Luketina, vratara koji može donijeti prevagu u ovakvim susretima. U finalu su Brazilci uz naše reprezentativce bili prevaga Splita. Veseli da bi ovakvi Split i Nacional imali što za reći i u Ligi prvaka", nadodao je hrvatski izbornik koji je na završnici Kupa zapazio i nekoliko igrača izvan reprezentativnog kruga.

"Većinom su to sve poznata imena, ali sigurno da je nekoliko igrača skrenulo pažnju na sebe i nastavit ćemo ih pratiti u budućnosti."

Slijedi i završnica Prvenstva Hrvatske u čijem će finalu, prema mišljenju Stankovića, ponovno zaigrati Split i Nacional.

"Ovo je dobar uvod u završnicu Prvenstva. Mislim da će finale igrati Split i Nacional jer bi sve ostalo s obzirom na ulaganja i kvalitetu igrača bilo istinsko čudo. Mišljenja sam da je Split u ovom trenutku blagi favorit za dvostruku krunu. Ako je suditi po Kupu, ima veću širinu kadra i bolje je pokriven na svim pozicijama."

Izbornik Stanković nije propustio pohvaliti i organizaciju završnice, kao i dobru igru sudionika.

"Vrijedi istaknuti dobru organizaciju završnog turnira Kupa koji je obilovao dobrim malim nogometom i lijepim potezima te je prošao bez incidenata."

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri