Doministrica za sport

Šuker: "Janica je simbol hrvatskog sporta"

26.04.2016.

Šuker: "Janica je simbol hrvatskog sporta"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez pozdravlja najavljeno imenovanje proslavljene hrvatske skijašice Janice Kostelić za pomoćnicu za sport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Janica Kostelić potvrdila je u svojoj izjavi kako je prihvatila poziciju pomoćnice za sport u MZOS-u.

"Siguran sam da će svaki hrvatski sportaš, svaki klub i svaka sportska organizacija dati apsolutnu podršku Janici Kostelić kao doministrici za sport. Janica je jedna od najvećih hrvatskih sportašica svih vremena, osoba koja je prošla cijeli sportski put do olimpijskog vrha i dobro zna što je potrebno sportašu za uspjeh. Kostelići su kao obitelj postigli nevjerojatne rezultate i pokazali koliko je važan timski rad, a to je ono što treba i hrvatskom sportu. Njeno iskustvo je dragocjeno i sjajno je što će sada biti u službi našeg sporta", izjavio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

"Janica je simbol hrvatskog sporta, a njene sportske vrline - odlučnost, hrabrost, marljivost, borbenost i predanost - odlično će joj doći i na novoj poziciji. Bivši sportaši mogu dati puno sportu, a Janica je više puta pokazala da je osoba koja voli sve sportove i navija za sve hrvatske sportaše i momčadi. Posebno me veseli što znam da će se najviše fokusirati na mlade i njihovo uključivanje u sport, odnosno osiguravanje uvjeta za njihov kvalitetan budući razvoj, a to je ono što želi i Hrvatski nogometni savez", poručuje Šuker.

Predsjednik HNS-a na kraju zaključuje:

"Janica je puno dala hrvatskom sportu kao skijašica, a vjerujem da će dati veliki doprinos i kao dužnosnica. U ime nogometne obitelji, želim joj uputiti čestitke i poželjeti puno sreće i uspjeha na novoj poziciji."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri