Završena stručna radionica

Čačić: "Treneri su veliko bogatstvo hrvatskog nogometa"

27.04.2016.

Čačić: "Treneri su veliko bogatstvo hrvatskog nogometa"
Foto: Drago Sopta/HNS

U srijedu je u hotelu As u Zagrebu završena stručna radionica za trenere klubova MAXtv Prve lige.

Stručnu radionicu za trenere klubova MAXtv Prve lige u utorak je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker prigodnim pozdravom i govorom nakon čega je predavanje na temu "Trendovi i analiza 1. HNL" održao tehnički direktor HNS-a dr. Romeo Jozak. Uslijedila je potom prezentacija Toma Mockforda iz tvrtke Catapult.

Foto: Drago Sopta/HNS

Drugi dan radionice otvorio je koordinator medicinske službe HNS-a dr. Tomislav Madžar koji je održao prezentaciju na temu "Strategija sportske medicine u nogometu" nakon čega je održan okrugli stol s izbornikom hrvatske A reprezentacije Antom Čačićem.

Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Čačić je nakon kratkog uvoda potaknuo razgovor o stanju u hrvatskom nogometu te se s prisutnim trenerima MAXtv Prve lige dotaknuo brojnih tema, ali je i s njima podijelio svoja iskustva u vođenju seniorske reprezentacije Hrvatske.

"Prošlo je 30 godina od kada sam krenuo s radom u hrvatskom nogometu i ponosan sam što sam kroz taj rad došao do mjesta izbornika hrvatske reprezentacije. Vjerujem da su upravo treneri veliko bogatstvo hrvatskog nogometa. Gotovo svi hrvatski reprezentativci prošli su kroz hrvatsku nogometnu ligu i hrvatske trenere i terene, a iako infrastruktura i uvjeti za rad nisu idealni, struka nam je izuzetno važna, dobra i kvalitetna. Hrvatski nogomet je visoko rangiran, a dobre rezultate ostvaruju kako A reprezentacija i mlađi uzrasti tako i hrvatski klubovi u Europi koji su sudionici Lige prvaka, odnosno, Europske lige."

Foto: Drago Sopta/HNS

Imao je Čačić i brojne pohvale za trenere i njihov rad u Prvoj ligi.

"Ono što je itekako važno u Prvoj ligi jest odnos s trenerima i prema trenerima. Znamo da je situacija za rad trenera teška, no unatoč tome Liga je i dalje dobra i treba pohvaliti trenere u Prvoj ligi. S obzirom na brojne promjene i odlaske igrača, momčadi i dalje imaju svoje konture, imaju red i prepoznatljivost, a nadomještavanje igrača i promjene sustava igre preko noći su nemoguće."

"Kada bi dobar dio hrvatskih trenera danas otišao raditi u bogatije nogometne lige diljem svijeta, vjerujem da tamošnji klubovi i njihovi rezultati ne bi bili nimalo lošiji. Prva liga daje kreativnost i snalažljivost trenerima i oni su u tome majstori", zaključio je Čačić.

Foto: Drago Sopta/HNS

Po završetku stručne radionice svoje je viđenje dao i predsjednik HNS-a Šuker koji je naglasio kako treba pomoći hrvatskom nogometu.

"Uvijek sam zadovoljan, ali uvijek može biti i bolje. Recimo da je Rijeka ove sezone pobijedila Aberdeen i da smo još uzeli koji bod, mogli smo imati dva predstavnika u Ligi prvaka i Europskoj ligi. To nam je promaklo. No, treba se upitati kako ekonomski stoje klubovi te kako i tko im pomaže. Volio bih da se naprave takve analize kako bi se pomoglo hrvatskom nogometu."

Foto: Drago Sopta/HNS

Na kraju je Šuker kratko najavio i predstojeće Europsko prvenstvo u Francuskoj.

"Savez je uvijek spreman. To je dokazao time što se plasirao na devet od 11 velikih natjecanja. Imamo prekrasnu zemlju, odličnu atmosferu, odličnog izbornika i igrače koji igraju u najboljim ligama svijeta, kao i sjajnu bazu u Francuskoj te željno iščekujemo prvu utakmicu na Europskom prvenstvu."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri