Teška skupina Hrvatske na Euru

Gračan: "Radionice su korisne kako bi se nešto promijenilo"

29.04.2016.

Gračan: "Radionice su korisne kako bi se nešto promijenilo"
Foto: Drago Sopta/HNS

U Zagrebu je održana stručna radionica za trenere klubova MAXtv Prve lige, na kojoj su sudjelovali i izbornici hrvatskih reprezentacija. Izbornik U-21 reprezentacije Nenad Gračan zadovoljan je radom i razgovorom na stručnom skupu.

Stručna radionica za trenere MAXtv Prve lige ovoga je tjedna održana u Zagrebu, a o stanju i perspektivi hrvatskog nogometa razgovarali su kako treneri Prve lige i njihovi suradnici, tako i ugledni stručnjaci te izbornik hrvatske A reprezentacije Ante Čačić i izbornici mlađih uzrasta.

Izbornik U-21 reprezentacije Nenad Gračan zadovoljan je bio održanim stručnim skupom u Zagrebu te je otkrio kako one mogu pomoći hrvatskom nogometu.

"Ove radionice koriste svima, kako trenerima tako i izbornicima. Moramo se intenzivno družiti te razgovarati o svemu pa tako i o deficitarnim pozicijama napadača i bekova. Dobro je krenuti na ovakav način, da se po povratku u klubove razgovara te da se možda nešto i promijeni u tome smislu."

"Zaista smo svi zadovoljni što smo se okupili jer svi imamo iste probleme kako u klubovima tako i u reprezentacijama, a kroz ovakvu radionicu i razgovor postoji mogućnost i da se izađe iz tih problema. Ovako nam je mnogo jednostavnije i lakše."

Foto: Drago Sopta/HNS

Prokomentirao je Gračan i skupinu hrvatske A reprezentacije na nadolazećem Europskom prvenstvu.

"Plasman na Europsko prvenstvo je već velika stvar. Ova reprezentacija je svojim igrama to i zaslužila. Što se tiče grupe, svi očekujemo što bolje rezultate te da se što duže zadržimo na Euru, međutim, treba također kazati da na EP-u ima dobrih i kvalitetnih reprezentacija koje razmišljaju na isti način. Imamo momčad koja ima iskustva, vjerojatno će tu i mladost biti ukomponirana kako bi se našla dobra ravnoteža. Normalno da kao i svi očekujem što bolji rezultat jer će to u konačnici biti dobro za sve."

"Prolazak skupine bio bi velik i optimalan rezultat, ali to je uvijek i najteži dio. Poslije toga vjerujem da imamo kvalitetu da guramo dalje. Skupina je teška i neće biti nimalo jednostavno."

Hrvatska U-21 reprezentacija igra kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo te trenutno u skupini 6 drži vodeću poziciju na ljestvici, a pred njome su i dva kvalifikacijska susreta s drugoplasiranom Švedskom.

"Prvi smo u skupini i slijede nam dvije utakmice sa Švedskom od kojih prvu igramo kod kuće. Dečki su odgovorili zadacima koje smo stavili pred njih u prethodnim utakmicama, a u posljednjoj je igrala i sasvim nova reprezentacija što znači da imamo širinu i dosta kvalitetnih igrača. Ono što je nama vrlo važno jest da igrači imaju kontinuitet u svojim klubovima te da neki igrači imaju veću minutažu."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri