Član IO Uefe na Skupštini HNS-a

"Nogomet je najbolji hrvatski proizvod i zaslužuje veću podršku države"

29.04.2016.

"Nogomet je najbolji hrvatski proizvod i zaslužuje veću podršku države"
Foto: Drago Sopta/HNS

Na redovnoj Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza sudjelovao je i član Izvršnog odbora Uefe František Laurinec koji je istaknuo kako HNS-u treba veća podrška hrvatskih vlasti te kako će Uefa nastaviti održavati dobru suradnju s HNS-om.

Član Izvršnog odbora Uefe František Laurinec prisustvovao je Skupštini HNS-a na kojoj je istaknuo koliko voli hrvatski nogomet te koliko mu je drago predstavljati Uefu upravo na Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza.

"Drago mi je da mogu predstavljati Uefu na Skupštini HNS-a. Volim Hrvatsku i hrvatski nogomet te želim HNS-u mnogo uspjeha. Svi znamo kako je trenutno teško razdoblje za nogomet. Veliki problemi s kojima se suočavamo su i gubljenje imidža Fife koja trenutno ima problema sa sponzorima, partnerima, javnosti... Nadam se da ćemo s novim predsjednikom Infantinom imati bolje dane u Fifi jer ukoliko Fifa kao glavna organizacija u nogometu ima problema, održava se to na Uefu i na nacionalne saveze."

Osvrnuo se Laurinec i na suradnju slovačkih vlasti s tamošnjim nogometnim savezom, kao i na situaciju u Hrvatskoj.

"Dolazim iz Slovačke gdje sam 12 godina bio predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza, a sada sam počasni predsjednik. Kada je predsjednik HNS-a Šuker pričao o financijskoj potpori Vlade RH iznenadio sam se da je Savez dobio 250 tisuća eura. Ne želim reklamirati Slovačku, ali to je zemlja s oko pet milijuna stanovnika, nije bogata, ali Savez dobiva mnogo više ulaganja od zemlje. Dobiva tako pet milijuna eura godišnje za mladež i razvoj nogometa, a 40 milijuna eura za infrastrukture. Nogomet je najbolji hrvatski proizvod i zaslužuje veću podršku države."

"Uefa će svakako nastaviti davati potporu svojim Savezima i članovima, kako financijsku tako i inu, ali i u borbi protiv rasizma na nogometnim terenima. HNS je već mnogo učinio protiv tih problema, no potpora je uvijek potrebna sa svih strana te se nadam da će hrvatski premijer i vlasti u Hrvatskoj zajedno s HNS-om pronaći mogućnost za suradnju u budućnosti. Uefa vjeruje HNS-u, odlično je organizirao Euro u futsalu, pred Savezom je organizacija U-17 EP-a i vjerujem kako će ova duga suradnja Uefe i HNS-a biti uspješna i u budućnosti", jasan je bio član IO-a Uefe.

Na kraju je Laurinec poželio mnogo sreće Hrvatskoj na Euru u Francuskoj za koji vjeruje da će biti itekako dobro osiguran.

"Želim također hrvatskoj reprezentaciji dobar uspjeh na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Turnir će biti dobar i Uefa mnogo surađuje s francuskim vlastima kako bi turnir bio odlično osiguran. Iako će za navijače i za sve to biti veliki praznik nogometa, moraju biti spremni na propise koji će vladati te ih moraju slijediti u cilju vlastite sigurnosti i sigurnosti svih sudionika i navijača u Francuskoj."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri