Popis izbornika za pripreme

Čačić: "S najboljim kadrom u svaku utakmicu"

16.05.2016.

Čačić: "S najboljim kadrom u svaku utakmicu"
Foto: Drago Sopta/HNS

Povodom objave kandidata za Europsko prvenstvo u Francuskoj, izbornik Ante Čačić održao je konferenciju za medije.

Izbornik Vatrenih Ante Čačić odlučio je na pripreme za europsku smotru pozvati 27 igrača, a u Francusku će povesti 23 najbolja, među kojima će biti trojica vratara. Okupljanje reprezentacije zakazano je u petak, premda dio igrača još ima klupskih obveza - uključujući i Luku Modrića i Matea Kovačića u finalu Lige prvaka s Real Madridom.

"Na popisu su igrači koji su zdravi, koji su kroz cijelu godinu igrali u europskim ligama i našoj ligi, te dio mladih igrača koji se iskazao u svojim klubovima i mladoj reprezentaciji. S obzirom da neće moći svi odmah doći na pripreme, pozvao sam ukupno 27 igrača", pojasnio je izbornik te se posvetio pitanjima predstavnika medija o pojedinim igračima.

Mladi Dominik Livaković bit će pričuva trojici standardnih vratara, naglasio je Čačić, a s obzirom na mlađe napadače u dobroj formi nije bilo potrebe nagovarati Eduarda Alvesa da Silvu na povratak, unatoč zapaženim igrama ove sezone.

"Ćaleta-Car je standardni igrač u austrijskom prvoligašu, ima svega 20 godina i po svemu zaslužuje biti s nama. Halilović pripada kategoriji igrača od kojih hrvatski nogomet mnogo očekuje, a imao je zavidnu minutažu u Sportingu. O njima sam stalno govorio, kao i o Rogu, Ćoriću, Ćaleta-Caru i Livakoviću, i jedini je uvjet bio da se ističu u klubu i mlađim kategorijama reprezentacije. Na njima će u skoroj budućnosti počivati seniorska reprezentacija", nastavio je izbornik.

"S obzirom da smo za lijevu stranu ostali bez Pivarića i Lovrena - kada shvati da se mora podrediti momčadi, sigurno će naći način vratiti se -  odlučio sam se za Strinića makar nije previše igrao. No, ono što je igrao u viceprvaku talijanske lige igrao je dobro, spreman je, u dobrom trenažnom procesu, veseli ga poziv u reprezentaciju, a i bio je reprezentativac s dobrim nastupima. U Italiji je taktički napredovao i bit će nam sigurno od koristi", dodao je Čačić.

Izbornik očekuje dobru, poticajnu atmosferu unutar svoje momčadi i vjeruje da će svi dati sve od sebe kako bi Hrvatska u Francuskoj postigla dobar rezultat.

"Važno je da je svlačionica čiste glave, da poziv u reprezentaciju bude shvaćen kao nagrada. U prednosti su naravno standardni igrači i Europsko prvenstvo nije prilika za reviju, nego da s najboljim kadrom uđemo u svaku utakmicu. Premda neki neće putovati ili neće igrati, moramo imati poticajnu atmosferu, bez nezadovoljnih sudionika", naglasio je.

"Dvije kontrolne utakmice protiv Moldove i San Marina bit će dio priprema za prvu utakmicu s Turskom. U svakoj će utakmici momčad imati određene zahtjeve i vidjet ćemo kako će reagirati. Te nam utakmice daju orijentire, a čekaju nas teški protivnici na EP-u i mislim da je s obzirom na iscrpljenost igrača bolje da su nam pripremni protivnici uvjetno rečeno lakši. Naglasak će biti na stvaranju igre, automatizama i na prepoznatljivosti u danom trenutku", zaključio je Ante Čačić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri