Dodijeljena godišnja priznanja HNS-a

Laureati Srebrić, Bašić, Pajač, Brekalo i mlađi uzrasti

19.05.2016.

Laureati Srebrić, Bašić, Pajač, Brekalo i mlađi uzrasti
Foto: Drago Sopta/HNS

Po održanim finalnim susretima Hrvatskog kupa za mlađe uzraste u Sisku podijeljena su i godišnja priznanja Hrvatskog nogometnog saveza.

Po izboru trenera klubova sudionika Prve lige za pionire, kadete i juniore u kategoriji pionira najboljim je proglašen igrač Dinama Tomislav Krizmanić, najbolji vratar je njegov suigrač Renato Josipović, dok je najboljim trenerom u navedenoj kategoriji proglašen Lokomotivin Željko Dacer.

Najbolji igrač u kadetskom uzrastu jest Hajdukov Josip Maganjić, najbolji vratar je Dinko Horkaš iz Dinama, dok je najbolji trener Hajdukov Hari Vukas.

"Nagrada mi mnogo znači, zahvaljujem se svima, obaveza nam je da budem još bolji te da se još više usavršavam. Čestitao bih i Segesti 110. rođendan i apeliram na sve ljude koji mogu utjecati na njenu budućnost da naprave sve da ona i dalje postoji i radi kako i zaslužuje", kazao je trener Hajduka Vukas.

U kategoriji juniora za najboljeg igrača izabran je Matija Fintić iz Dinama, a najboljim vratarem proglašen je njegov suigrač Adrian Šemper. Najbolji trener je Mario Cvitanović, također iz Dinama.

"Ova nagrada mi je velika motivacija za dalje da budem još bolji i bolji. Hvala svim trenerima i igračima, to je i njihova nagrada", kratak je bio Adrian Šemper.

"Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene, trenerskoj akademiji čiji sam član, klubu na podršci i pruženoj prilici, svom stručnom stožeru koji vrlo dobro utječu na mene, a naravno i igračima koji su zaslužni za sve to, oni ipak trebaju prenijeti ono što mi radimo i zamislimo na teren. Ovo je veliko priznanje, treba gurati dalje hrvatske trenere i igrače da budu svaki dan sve bolji i da hrvatski nogomet ide dalje ide u najboljem smjeru", rekao je Cvitanović.

Na prijedlog Komisije nogometnih sudaca i Komisije za mlađe uzraste Saveza najboljim mladim sucem proglašen je 31-godišnji Igor Pajač.

"Zadovoljstvo mi je što primam ovu nagradu i želim se zahvaliti HNS-u na prekrasnom priznanju. Ova nagrada mi je poticaj da u nadolazećem vremenu ostvarim što bolje rezultate", izjavio je Pajač po primitku nagrade.

Na prijedlog Stručne komisije i Komisije za mlađe uzraste Saveza nagrada za fair-play potez odlazi U-21 reprezentaciji Estonije koja nije uložila žalbu na nastup Ivana Fiolića koji se nije našao u zapisniku na kvalifikacijskoj utakmici s Hrvatskom.

Na prijedlog Stručne komisije, Komisije za mlađe uzraste Saveza te Komisije nogometnih trenera Saveza najuspješnijim trenerom godine za rad s mlađim uzrastima, a na temelju sportskih rezultata proglašen je Dario Bašić koji je u 2015. godini s U-17 reprezentacijom Hrvatske nastupio na Europskom prvenstvu Bugarskoj na kojem je osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu u Čileu, a gdje su mladi Hrvati stigli do četvrtfinala i ostvarili veliki uspjeh.

"Sada sam u problemu. Kada dobijete nagradu trebate napraviti nešto još bolje sljedeći puta. Zahvaljujem se HNS-u, komisijama i regionalnim instruktorima na nagradi, igračima koji su bili akteri ovoga uspjeha, stručnom stožeru, klubovima iz kojih igrači dolaze te njihovim trenerima jer bez zajedničke sinergije ne bi ničega ovoga bilo. Ovo je emotivan trenutak i ostvarenje snova budući da stojim u ovom društvu i primam ovakvu nagradu. To mi je i poticaj da budem još kvalitetniji i bolji. Također, hvala osobi bez čijeg povjerenja ne bi ni stajao ovdje, Romeu Jozaku. Nadam se da ćemo u budućnosti stajati ovdje s nekim velikim uspjehom", riječi su Darija Bašića.

Na prijedlog Stručne komisije i Komisije za mlađe uzraste Saveza najbolji mladi igrač Hrvatske za natjecateljsku godinu 2015./2016. jest Josip Brekalo.

"Preda mnom je u daljnjoj karijeri mnogo rada. Izabrao sam Wolfsburg, nadam se minutaži, no na meni je da radim te se nadam da će mi trener ukazati povjerenje", prokomentirao je Brekalo.

Na prijedlog Stručne komisije, Komisije za mlađe uzraste, Komisije za natjecanje i Komisije nogometnih trenera Saveza za sportskog je djelatnika godine s najvećim doprinosom u radu s mlađim uzrastima izabran predsjednik NK Sesvete Pero Karatović.

"Do sada nisam nikada dobio ovako vrijednu nagradu. Zahvaljujem se svima i imam tri želje. Da moj klub ne uđe u Prvu ligu jer još nije spreman, da ne ispadne u Treću ligu jer bi to bilo gore nego ovo prvo te da sljedeće godine završimo što smo započeli, odnosno, da izgradimo stadion u Sesvetskoj dolini koji zadovoljava Uefine uvjete. Nadam se da ćemo u tome uspjeti, na dobrom smo putu", kazao je Karatović.

Posebno priznanje izniman doprinos nogometnoj igri primio je na dodjeli i viši savjetnik HNS-a Zorislav Srebrić koji je po primitku nagrade kazao:

"Iako se nogomet počeo igrati u Županji, Segesta je najstariji hrvatski nogometni klub, a upravo ovdje u Sisku preuzimam nagradu. Hrvatski nogomet dosegao je svoje visine zbog djelatnosti svojih trenera i struke jer hrvatski su treneri odlični. Svi zajedno činimo veliku nogometnu obitelj. Veliku važnost imaju i igrači, imamo 150 tisuća igrača i igračica, a njih 105 tisuća je starosti do 19 godina. Nogomet tako više nije samo sport već društvena djelatnost."

"Uefino priznanje Dijamantni red časti je najveća nagrada koja se može dobiti od Uefe, ali ona ne pripada samo meni, ona je posljedično moja, ali je vlasništvo hrvatskog nogometa, kao i svih vas i vaših prethodnika te mojih suradnika iz raznih razdoblja. Hrvatska je dobila priznanje koje se u prosjeku dobiva jednom godišnje i dobiva ga samo jedna osoba na području Europe. Hvala svima što pripomažete hrvatskom nogometu i nemojte se nikada zamoriti u pomaganju hrvatskom nogometu", zaključio je Srebrić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri