Najveći događaj u karijeri

Kramarić: "Lijepo je okupiti se i pripremati za EP"

21.05.2016.

Kramarić: "Lijepo je okupiti se i pripremati za EP"
Foto: Drago Sopta/HNS

Po okupljanju Vatrenih u petak, reprezentativni napadač Andrej Kramarić u subotu je podijelio svoja razmišljanja o nadolazećem Europskom prvenstvu.

Jedna od napadačkih opcija hrvatskog izbornika Ante Čačića na pripremama za europsku smotru u Francuskoj bit će i Andrej Kramarić, član engleskog prvaka Leicester Cityja na posudbi u njemačkom Hoffenheimu, s kojim je izborio ostanak u prvoligaškom društvu.

"Hvala svima koji su me podržavali kroz karijeru. Ovo su lijepi dani, pripremam se za svoj najveći događaj u karijeri, premda sam bio i na velikim natjecanjima mlađih kategorija. Lijepo je okupiti se i pripremati glavu za tako važan događaj", rekao je Kramarić.

"Konkurencija je u napadu velika, to se zna, a na meni je da radim i igram onako kako sam igrao u završnici sezone i zbog čega mogu slaviti na tri kolosijeka - s Leicesterom, Hoffenheimom i Hrvatskom. Naposljetku će izbornik odlučiti, a meni je izuzetna ponos i čast igrati za Hrvatsku. Mijenjat ću i Subašića ako treba", dodao je.

Foto: Drago Sopta/HNS

U Bundesligi se susreo s nekolicinom turskih nogometnih reprezentativaca, koji će na suprotnoj strani terena čekati Hrvate 12. lipnja u Parizu.

"Znam ih, tehnički su potkovani, ali ne bih volio izdvajati pojedince jer na kraju igra cijela momčad. Svi bismo im voljeli uzvratiti za 2008. godinu, ali moramo biti koncentrirani i bitno je da prođemo skupinu. Tada je sve moguće", kaže Kramarić.

U pripremnom će razdoblju Hrvatska odmjeriti snage s Moldovom i San Marinom.

"Možda će biti lakše s njima, a važno je ne umoriti se i ostati svjež za prave utakmice. Treba ulaziti u šanse, postizati golove i napuniti se samopouzdanjem, a i igrači i treneri vole kad je teško odlučiti o početnoj postavi jer se svi bore za svoje mjesto", prokomentirao je hrvatski napadač.

Hrvatska je 1998. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojila brončano odličje.

"Sjećam se, pogotovo polufinala s Francuskom, nisam ni vidio francuske golove dok smo slavili hrvatsko vodstvo. Tamo se vraćamo, osjećamo pozitivnu energiju. Osnovni je cilj proći skupinu, a budemo li pravi, možemo i protiv najtežih suparnika. Motiva neće nedostajati, trebat će i malo sreće, odlučivat će sitnice i detalji", zaključio je Andrej Kramarić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri