Vrlo dobar odaziv igrača i igračica

Održani Nacionalni razvojni kampovi Središta Osijek i Zagreb

21.05.2016.

Održani Nacionalni razvojni kampovi Središta Osijek i Zagreb
Foto: Arhiva HNS

U Osijeku i Zagrebu održani su Nacionalni razvojni kampovi Središta Osijek i Zagreb.

Domaćin Nacionalnom razvojnom kampu Središta Osijek bio je NK Dinamo iz Badljevine, a isti je okupio 23 dječaka 2004. godišta te 27 dječaka 2005. godišta.

Na Kampu, koji je trajao tri dana, kao instruktori su sudjelovali Petar Krpan i Damir Bognar, dok su treneri na Kampu bili Siniša Grubišić, Dinko Kliček, Sanjin Romozi, Nevio Berdi, Ivan Pleša, Siniša Klasić, Marko Krmpotić i Mario Egredžija.

Foto: Arhiva HNS

Osnovni zadatak Kampa bio je na osnovu rada i odigravanja trening utakmica unutar selekcija odabrati igrače koji bi u budućnosti zadovoljili potrebe hrvatskog nogometa. Također, na Kampu se radilo na nadogradnji tehničko-taktičkih i funkcionalno-motoričkih sposobnosti kandidata kroz razne vježbe i igre te se pritom nadograđivalo i procjenjivalo koji igrači kroz proces obuke mogu pratiti nadogradnju zadanih sadržaja. Jedan od ciljeva Kampa jest i uvođenje igrača u višu razinu trenažnog procesa, s akcentom na usavršavanju igre uz podizanje razine sportske kulture i sportskog obrazovanja, a koji se odnose na rad vrhunskih nogometaša. Konačno, Kampom se uvodi igrače u razinu planiranja i angažiranja, a u skladu s dnevnim biološkim satom.

Foto: Arhiva HNS

Na terenima NK Sesvete u Zagrebu održan je, pak, Nacionalni kamp ZNS-a, a na kojem je sudjelovalo 46 igrača 2004. godišta iz klubova ZNS-a (Dinamo, Lokomotiva, Hrvatski Dragovoljac, Špansko, Mladost Buzin, Sesvetski Kraljevec, Dubrava, Kustošija i Zagreb), a uz velik broj trenera s područja ZNS-a.

Foto: Arhiva HNS

Prvoga dana održani su trening i utakmica igrača, dok su drugoga dana Kampa održani trening i utakmice igračica. Aktivnost igračica vodili su Ivica Milković i Davor Cvetković, profesionalni treneri ZNS-a, uz pomoć ostalih trenera s područja ZNS-a, a prisutne su bile 32 igračice iz klubova ZNS-a i škola s područja Dubrave i Sesveta.

 

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri