Pripremni dvoboj za EP

Kramarić za pobjedu Vatrenih u Koprivnici

27.05.2016.

Kramarić za pobjedu Vatrenih u Koprivnici
Foto: Drago Sopta/HNS

Nakon odrađenih priprema u Sv. Martinu na Muri, Hrvatska je u Koprivnici dočekala Moldovu i slavila 1:0 pogotkom Andreja Kramarića iz prvog dijela.

HRVATSKA - MOLDOVA 1:0 (1:0)
Prijateljska utakmica.
Gradski stadion, Koprivnica.

Sudac: O. Valjić (Bosna i Hercegovina)

Strijelci: 1:0 - Kramarić (9')

Žuti kartoni: Vrsaljko (65'), Cojocari (65'), Golovatenco (67')

Hrvatska: Subašić, Strinić, Ćorluka, Vida (od 46' Schildenfeld), Vrsaljko, Badelj (od 46' Antolić), Brozović (od 46' Ćorić), Pjaca (od 46' Halilović), Kramarić (od 46' Rog), Perišić (od 46' Čop), N. Kalinić. Izbornik: A. Čačić.

Moldova: Cebanu, Epureanu, Golovatenco, Cebotaru (od 87' Ambros), Jardan, Cascaval, Carp (od 60' Sidorenco), Ionita (od 75' Mihailov), Andronic (od 60' Cojocari), Spataru (od 77' Ivanov), Bugneac (od 53' Milinceanu). Izbornik: I. Dobrovoljski.

Foto: Drago Sopta/HNS

U svom prvom nastupu u Koprivnici, hrvatska seniorska nogometna reprezentacija pobijedila je pred punim tribinama Moldovu 1:0 i tako reprizirala rezultat iz Rijeke 2008. godine, također iz priprema za Europsko prvenstvo.

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je aktivno otvorila utakmicu i Kramarić je već u trećoj minuti zaprijetio udarcem glavom, a u devetoj minuti uspio je zatresti gostujuću mrežu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Proigrao ga je Perišić na desetak metara, a napadač njemačkog Hoffenheima pronašao je put pored svog čuvara te vratara Cebanua i poslao loptu u donji kut za vodstvo Vatrenih.

Foto: Drago Sopta/HNS

Nedugo potom Vrsaljko je izbio sam pred Cebanua, ali je njegov lob završio na okviru gola, a Moldova je u prvom dijelu dva puta pokušala iz kornera i dva puta iz daljine, pri čemu je najopasniji bio pokušaj Ionite iz 30. minute, no Subašić je bio na mjestu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Pjaca i Perišić pokušali su udvostručiti hrvatsku prednost u prvom dijelu, a na poluvremenu je izbornik Čačić priliku pružio šestorici novih igrača: Schildenfeldu, Antoliću, Ćoriću, Haliloviću, Rogu i Čopu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni su u nastavku stvorili još više prilika, no nije bilo preciznosti. Rog je pucao iz daljine pored gola, Čopa je jednom zaustavio Cebanu, a drugi puta vratnica, dok su udarce okušali i Halilović i Ćorić, a N. Kalinić u dva je navrata pucao glavom.

Foto: Drago Sopta/HNS

U samoj završnici utakmice još je i Ćorić pogodio vratnicu te tako povisio broj hrvatskih udaraca u okvir gola na ukupno tri, ali konačni se rezultat više nije mijenjao. U sklopu priprema za europsku smotru u Francuskoj ovog ljeta, Hrvatska će 4. lipnja u Rijeci dočekati San Marino.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri