Kadetkinje Agrama prvakinje Hrvatske

Nogometašice Osijeka osvojile naslov i u Kupu

30.05.2016.

Nogometašice Osijeka osvojile naslov i u Kupu
Foto: Arhiva HNS

U Čakovcu je ove nedjelje održano finale Hrvatskog nogometnog kupa za žene, kao i završnica HNL ženske mladeži.

Finalni dvoboj Hrvatskog nogometnog kupa za žene ove je nedjelje u Čakovcu donio sraz Splita i Osijeka u kojem su Osječanke slavile 5:0 te su tako nakon trofeja u domaćem prvenstvu podigle i onaj osvajačica HNK-a.

Nogometašice Osijeka povele su u 13. minuti pogotkom Sandre Žigić da bi tri minute kasnije Izabela Lojna povisila na 2:0. Violeta Baban je potom u 43. minuti bila sigurna s 11 metara da bi u 76. minuti Iva Culek s dvadesetak metara pogodila desni gornji kut suparničke mreže za osječkih 4:0. Konačnih 5:0 u 90. je minuti postavila Mateja Andrlić.

Foto: Arhiva HNS

U Čakovcu i Sv. Martinu na Muri održana je i završnica HNL ženske mladeži. U prvim susretima nogometašice Agrama svladale su Viktoriju 5:0, dok je ekipa Rijeke pobijedila Neretvu 4:1. U utakmici za treće mjesto mlade nogometašice Neretve slavile su 3:0 nad Viktorijom te su po završetku završnice primile i plaketu za fair play. Pehar pobjednica podigle su igračice Agrama koje su u finalnom susretu svladale Riječanke 5:0.

Foto: Arhiva HNS

Najboljom vratarkom završnice ženske mladeži proglašena je Nensi Adamović iz Viktorije, dok je najbolja strijelkinja Anja Miočinović iz Agrama s četiri gola. Najboljom igračicom Završnice proglašena je Helena Spajić iz Rijeke.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri