Dan odluke o putnicima za Francusku

Badelj: "Svi pozvani na pripreme zaslužili su otići na EP"

31.05.2016.

Badelj: "Svi pozvani na pripreme zaslužili su otići na EP"
Foto: Drago Sopta/HNS

U utorak pada odluka o popisu Vatrenih koji će braniti hrvatske boje na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a Milan Badelj ističe kako izbornik ima vrlo težak posao.

Hrvatski se reprezentativci pripremaju u Rovinju i nastavljaju s treninzima, a zasad sve prolazi u najboljem redu. U redovima Vatrenih vlada optimizam, kaže Milan Badelj:

"Prvi dojmovi su sjajni, jako smo zadovoljni s uvjetima isto kao što smo bili i u Sv. Martinu na Muri. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu, bez ozljeda do kraja priprema za Europsko prvenstvo. Činjenica je da imamo izrazito kvalitetne igrače u veznom redu na koje možemo biti ponosni, ali i druge su nam pozicije pokrivene igračima visoke kvalitete".

Posljednji dan svibnja ujedno je i krajnji rok za prijavu 23 igrača za završni turnir, te izbornik Ante Čačić mora skratiti prvotni popis od 27 imena.

"To je jako nezahvalno, izborniku je možda i najteže kada dođe taj dan. Ovoga puta čak i posebno teško jer mi se čini da svi koji su bili pozvani na pripreme zaslužuju i otići u Francusku. Sjećam se proteklih priprema za velika natjecanja, poznat mi je taj osjećaj jer svaki trening i svaku pogrešku igrač gleda kao potencijalno odlučujuću. Pritisak je velik", pojasnio je Badelj.

Vezni igrač Fiorentine izdvojio je jedno ime za pariški sraz s Turcima 12. lipnja, u prvoj hrvatskoj utakmici grupne faze:

"Igrao sam s Calhanogluom u Njemačkoj, fenomenalan je mladi igrač, a o njemu se već apsolutno sve zna. Ne samo zbog slobodnih udaraca, nego zbog igre u oba smjera i moramo ga dobro paziti".

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri