Hrvatice bez iznenađenja

Rusija odnijela bodove iz Koprivnice

06.06.2016.

Rusija odnijela bodove iz Koprivnice
Foto: Slobodan Kadić

Reprezentacija Rusije svladala je u Koprivnici hrvatsku žensku nacionalnu selekciju u kvalifikacijskom dvoboju za odlazak na EP.

HRVATSKA - RUSIJA 0:3 (0:3)
Kvalifikacije za EP, Skupina 5.
Gradski stadion, Koprivnica.

Sutkinja: M. Pirie (Škotska)

Strijelci: 0:1 - Žigić (10' - ag), 0:2 - Karpova (21'), 0:3 - Kožnikova (38')

Žuti kartoni: Čop (62'), Lojna (73'), Karpova (90+3')

Hrvatska: Bačić, Nevrkla, Horvat, Joščak, Baban (od 60' Čop), Rudelić, Šundov (od 41' Šalek), Maltašić (od 81' Maltašić), Lojna, Žigić, Bošnjak. Izbornik: Z. Kolak.

Rusija: Todua, Kožnikova, Karpova, Dmitrenko, Čolovjaga (od 88' N. Mašina), Terehova, O. Mašina, Pantjuhina (od 71' Pozdejeva), Zijastinova, Černomirdina, Kovalenko. Izbornica: E. Fomina. 

Foto: Slobodan Kadić

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija doživjela je u ponedjeljak četvrti poraz u kvalifikacijama za europsku smotru u Nizozemskoj. Bolje su u Koprivnici bile Ruskinje, koje su s tri pogotka osvojile sva tri boda.

Vatrene, oslabljene neigranjem nekolicine standardnih igračica, u zaostatku su se našle već nakon deset minuta igre, kada je Žigić skrenula loptu u vlastitu mrežu, da bi u 21. minuti Karpova udvostručila rusko vodstvo.

Iako su i Hrvatice imale nekoliko pokušaja prema golu Rusije, na poluvrijeme se otišlo s 0:3 na semaforu, s obzirom da je u 38. minuti na još jednu asistenciju Čolovjage Kožnikova ponovno matirala Bačić.

Foto: Slobodan Kadić

Početkom nastavka Rudelić je zatresla okvir ruskog gola, ali rezultat se do kraja utakmice više nije mijenjao te je Rusija kući odnijela sva tri boda.

Foto: Slobodan Kadić

U posljednjem, rujanskom nastupu u kvalifikacijama, Hrvatska će gostovati u Rusiji, a u drugom susretu dana Skupine 5, Turska je pobijedila Mađarsku 2:1.

Kvalifikacije za EP, Skupina 5:
1. Njemačka 18 (6)
2. Rusija 11 (6)
3. Mađarska 8 (7)
4. Hrvatska 7 (7)
5. Turska 4 (8)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri