Lijepa podrška publike

Kolak: "Ruskinje su u ovom trenutku bolje od nas"

07.06.2016.

Kolak: "Ruskinje su u ovom trenutku bolje od nas"
Foto: Slobodan Kadić

Hrvatska ženska reprezentacija u Koprivnici je u sklopu kvalifikacija za EP poražena od Rusije, a izbornik Kolak istaknuo je kako su Hrvatskoj nedostajale iskusne igračice, iako su igračice koju se debitirale dale sve od sebe.

Hrvatice su u Koprivnici u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. godine ugostile Rusiju od koje su poražene 0:3.

Izbornik Zvonimir Kolak istaknuo je kako su Hrvatskoj nedostajale ključne igračice te je naglasio kako je najvažnije da je odnos mladih igračica prema igri bio dobar.

"Najviše su nam u utakmici nedostajale kapetanica Iva Landeka te iskusna Leonarda Balog koja je povrijeđena. Igrali smo protiv Rusije s tri debitantkinje i prezadovoljan sam njihovim odnosom prema igri, no u utakmici smo mi mnogo promašivali, dok su Ruskinje zabijale. To je problem odrastanja, mi smo tu da učimo i najvažnije da je odnos prema igri bio dobar. Za to su Hrvatice bile nagrađene podrškom publike koja je imala lijep odnos prema ženskoj reprezentaciji. Na kraju, važno je reći kako su Ruskinje u ovom trenutku bolje od nas."

U rujnu Hrvatice očekuje još jedan ogled s Ruskinjama, ovoga puta u gostima.

"U gostujućem će susretu s Rusijom biti također teško, moramo biti više disciplinirani i taktički bolji te bi tako mogli doći do boljeg rezultata. I u posljednjoj ćemo utakmici dati sve od sebe te ćemo pokušati isprobati što više igračica, pogotovo one koje igraju u inozemstvu, kako bi napravili što veći roster za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo za koje se nadamo da nećemo u skupini ponovno imati Njemačku i Rusiju."

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri