Nikada poražen na Parku prinčeva

Subašić: "Protivnici bi se trebali prilagođavati nama"

08.06.2016.

Subašić: "Protivnici bi se trebali prilagođavati nama"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski vratar Danijel Subašić obratio se predstavnicima medija u kampu reprezentacije u Deauvilleu.

Po dolasku u Normandiju u utorak, hrvatski su se reprezentativci ponovno primili treninga te su maksimalno usredotočeni na nadolazeći dvoboj s Turcima na Europskom prvenstvu. 

"Najvažnije je da dobro radimo i da smo zdravi. Bio sam na dva velika natjecanja na klupi i sada se nadam da ću braniti. Sve je odlično i čekamo utakmicu s Turskom", sažeo je čuvar mreže Vatrenih Danijel Subašić.

Subašić, vratar Monaca, europsku će smotru odraditi na poznatom "terenu", u Francuskoj, a posebno ga lijepe uspomene vežu uz pariški stadion na koji će opet istrčati 12. lipnja.

"Meni je lijepo igrati u Francuskoj, a na Parku prinčeva još nisam nikada izgubio i nadam se neću ni sada", kaže.

No, Turci mogu biti vrlo nezgodan protivnik. 

"Poštujem sve momčadi i sve igrače, i sigurno je Turska dobra reprezentacija. Čvrsti su, jaki i nikoga nećemo podcijeniti. Jaki su u prekidima, Calhanoglu ih posebno dobro izvodi, no posebno im se ističe snaga kolektiva. No, budemo li kompaktni u obrambenom bloku, sve možemo riješiti bez prekršaja u opasnoj zoni", rekao je Subašić.

Ipak, i Hrvatska ima svoje adute.

"Imamo igrače koji igraju u vrhunskim klubovima, koji su dokazali da su i sami vrhunski igrači. Protivnici bi se stoga trebali prilagođavati nama, izbornik to od nas traži i to trebamo raditi. No, moramo ići utakmicu po utakmicu jer nam je osnovni cilj proći skupinu", zaključio je vratar reprezentacije.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri