Informacije o fan zonama

Upute za hrvatske navijače koji putuju na EURO 2016.

08.06.2016.

Upute za hrvatske navijače koji putuju na EURO 2016.
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatskim navijačima u Francuskoj će u sklopu Europskog prvenstva na raspolaganju biti Veleposlanstvo za navijače u organizaciji KN Uvijek vjerni, kao i posebni vodiči Veleposlanstva RH u Francuskoj.

U Francuskoj će za vrijeme Europskog prvenstva, u suradnji Kluba navijača Uvijek vjerni te Uefe i FSE, biti organizirano hrvatsko navijačko veleposlanstvo (Fans Embassy Croatia), kao središnje mjesto okupljanja navijača hrvatske nogometne reprezentacije na kojem će moći pronaći sve potrebne i važne informacije. 

Hrvatsko navijačko veleposlanstvo

Klub navijača Uvijek vjerni u gradovima u kojima igra hrvatska reprezentacija organizira tzv. Veleposlanstvo za navijače, odnosno, Fans Embassy Croatia. Dio je to projekta Fans Embassy's Euro 2016. te je organiziran od strane KN Uvijek vjerni, Uefe i FSE-a, a u istom sudjeluju sve zemlje sudionice europske smotre. Hrvatsko veleposlanstvo za navijače bit će središnje mjesto okupljanja navijača hrvatske nogometne reprezentacije u gradovima domaćinima Europskog prvenstva, a služit će za dobivanje i razmjenu svih specijaliziranih informacija i potreba za hrvatske navijače.

Nadalje, hrvatsko veleposlanstvo za navijače savjetovat će i koordinirati precizne, provjerene, aktualne, nezavisne i objektivne informacije, a koje su zanimljive hrvatskim navijačima. Surađuje i sa svim gradskim strukturama, policijom i medijima, a iz razloga zabrane navijačkih okupljanja bilo kakve vrste na drugim mjestima, Fans Embassy Croatia bit će službeno mjesto okupljanja svih hrvatskih navijača prije utakmica hrvatske reprezentacije.

Navijačko veleposlanstvo otvara se dan prije utakmice te je dostupno u gradovima domaćina na dan same utakmice, kao i dan kasnije. Hrvatskom timu u navijačkom veleposlanstvu pridružena su i dva lokalna volontera iz gradova domaćina.

Pozicije hrvatskog navijačkog veleposlanstva:

Pariz:
Champ de Mars, službena Fan zona grada Pariza

Foto: Arhiva HNS


Saint - Etienne:
Gare de Saint-Etienne Chateaucreux - Esplanade de France (Parc François Mitterrand)

Foto: Arhiva HNS

Bordeaux:
Place des Quinconces, službena Fan Zona grada Bordeauxa

Foto: Arhiva HNS

Za potrebe hrvatskih navijača osiguran je francuski broj +33 76 509 4710 koji će biti dostupan 24/7. HNS-ov časnik za odnose s navijačima dostupan je na e-mail [email protected].

Dodatno, dan prije prve utakmice u Parizu bit će objavljena online brošura sa svim potrebnim informacijama za hrvatske navijače koji putuju u Francusku.

Klub navijača Uvijek vjerni naglašava da je francuska policija pod izvanrednim mjerama, veoma ozbiljna i usredotočena na sigurnost. Tolerancija za nezakonito ponašanje ne postoji. Također, Uefa će imati nultu stopu tolerancije prema svim oblicima devijantnog ponašanja poput homofobije, rasizma, diskriminacije, govora mržnje...

U svim gradovima domaćinima bit će predstavnici Ministarstva vanjskih i unutarnjih poslova, a koji će biti na usluzi svim navijačima.

Korisne informacije Veleposlanstva RH u Francuskoj 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj izdalo je vodič s potrebnim informacijama za građane povodom Europskog prvenstva u Francuskoj.

U vodiču Veleposlanstvo navodi potrebne i korisne informacije o ulasku hrvatskih građana u zemlju, putovanju i boravku u Francuskoj, navodi adrese i kontakt Veleposlanstva Republike Hrvatske u Parizu radi pružanja konzularne pomoći hrvatskim državljanima, kao i mjestima i stadionima na kojima će se odigravati kako utakmice hrvatske reprezentacije tako i druge utakmice Europskog prvenstva. Također, u vodiču se mogu pronaći informacije o samom Europskom prvenstvu, ulaznicama za isto, vremenskoj zoni te naravno o Francuskoj kao zemlji. Vodič donosi i korisne savjete za hrvatske navijače koji pristižu u Francusku pratiti EP.

Foto: Arhiva HNS

Okupljanja na javnim površinama za vrijeme Eura u Francuskoj

Grad Bordeaux osigurao je prostor na kojem će se nalaziti Veleposlanstvo za navijače namijenjeno navijačima dvaju zemalja čiji će se državljani kretati Bordeauxom. Prostor se nalazi u zoni za animaciju unutar zone za navijače koja je predviđena na trgu Place de Quinconces u samom središtu grada, neposredno do zone u kojoj će se prenositi utakmice Eura 2016. Zona u kojoj će se prenositi utakmice bit će otvorena svaki dan, od podneva do 1 sat u noći te do 2 sata u noći na dan odigravanja utakmice u Bordeauxu.

Navedeni prostor uključen je u prostor pod osiguranjem, te se daje na korištenje savezima, udrugama navijača, veleposlanstvima i konzulatima, uz mogućnost spajanja na internetsku mrežu. U Veleposlanstvu za navijače nalaze se volonteri, uvijek na raspolaganju prisutnima, a kako bi se osiguralo priopćavanje i koordiniranje informacija onima koji se nalaze kako unutar zone za navijače, tako i izvan nje.

S obzirom na okolnosti, nadležna tijela neće dozvoliti okupljanja na drugim javnim površinama izvan prostora stadiona i zone za navijače u Bordeauxu, dakako, iz sigurnosnih razloga vezanih uz produljenje trajanja izvanrednog stanja na državnom teritoriju koje je na snazi do kraja srpnja.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri