Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija možete pronaći OVDJE.Slažem se

HNS > Nogometna akademija

Međunarodni seminar o kondicijskoj pripremi

Održan seminar za
licenciranje trenera
Prve i Druge lige

12.06.2016.
Održan seminar za licenciranje trenera Prve i Druge lige
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Sesvetama je na Nogometnoj akademiji HNS-a održan Seminar za licenciranje trenera Prve i Druge lige.

Na nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza krajem ovoga tjedna održan je Seminar za licenciranje trenera Prve i Druge lige, kao i za obnovu licenci Uefa A i PRO, a u sklopu Seminara održan je i Međunarodni seminar o kondicijskoj pripremi u nogometu.

Prvi dan Seminara za licenciranje trenera Prve i Druge lige otvoren je uvodnim govorima tehničkog direktora HNS-a dr. Romea Jozaka, predsjednika Komisije nogometnih trenera Ive Šuška te ravnatelja Nogometne akademije HNS-a Vatroslava Mihačića.

Prije predavačkog dijela Seminara održana je i dodjela nagrada za najboljeg trenera Prve, odnosno, Druge lige. Za najboljeg trenera Prve lige u sezoni 2015./2016. izabran je trener Dinama Zoran Mamić, dok je najboljim trenerom Druge lige proglašen Valentin Barišić, donedavni trener Sesveta te novi trener Lokomotive.

Predavački dio Seminara započeo je potom tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak prezentacijom na temu Razvojnog programa HNS-a. Uslijedilo je potom predavanje Moja vizija stvaranja igre bivšeg hrvatskog izbornika Zlatka Kranjčara nakon čega je održan ogledni trening trenera Nenada Bjelice.

U sklopu prvoga dana Seminara održan je i okrugli stol s trenerima Igorom Tudorom, Nenadom Bjelicom te Zlatkom Dalićem, dok je prezentaciju i predavanje potom održao i Jacques Crevoisier, bivši pomoćni trener Liverpoola s kojim je osvojio rojne naslove te ujedno i bivši izbornik mlađih dobnih kategorija francuske reprezentacije, a koji je pričao o profilu trenera i igrača na vrhunskoj razini natjecanja te o ključnim trenucima u radu. Na kraju prvoga dana Seminara održan je i ogledni trening hrvatske U-19 reprezentacije pod vodstvom izbornika Ferde Milina.

Drugoga dana održan je Međunarodni seminar kondicijske pripreme u nogometu, a isti je otvorio Zvonko Komes koji je pričao o novim pravcima razvoja kondicijske pripreme. Uslijedilo je potom predavanje Toma Mockforda iz tvrtke Catapult koji je predstavio samu tvrtku i održao predavanje o ovom svjetskom tehnološkom lideru u sportskoj analitici, dok je zatim Mario Tomljanović održao predavanje na temu sustava kondicijske pripreme HNK Hajduka nakon čćega je održao i praktično predavanje.

U drugome dijelu dana Danijel Bok govorio je o praćenju trenažnog opterećenja, Tom Mockford održao je novo predavanje o tvrtci Catapult, dok je Marko Stojanović potom održao teorijsko, ali i praktično predavanje čime je zaključen program drugoga dana Seminara.

Još vijesti