Međunarodni seminar o kondicijskoj pripremi

Održan seminar za licenciranje trenera Prve i Druge lige

12.06.2016.

Održan seminar za licenciranje trenera Prve i Druge lige
Foto: Arhiva HNS

U Sesvetama je na Nogometnoj akademiji HNS-a održan Seminar za licenciranje trenera Prve i Druge lige.

Na nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza krajem ovoga tjedna održan je Seminar za licenciranje trenera Prve i Druge lige, kao i za obnovu licenci Uefa A i PRO, a u sklopu Seminara održan je i Međunarodni seminar o kondicijskoj pripremi u nogometu.

Foto: Arhiva HNS

Prvi dan Seminara za licenciranje trenera Prve i Druge lige otvoren je uvodnim govorima tehničkog direktora HNS-a dr. Romea Jozaka, predsjednika Komisije nogometnih trenera Ive Šuška te ravnatelja Nogometne akademije HNS-a Vatroslava Mihačića.

Foto: Arhiva HNS

Prije predavačkog dijela Seminara održana je i dodjela nagrada za najboljeg trenera Prve, odnosno, Druge lige. Za najboljeg trenera Prve lige u sezoni 2015./2016. izabran je trener Dinama Zoran Mamić, dok je najboljim trenerom Druge lige proglašen Valentin Barišić, donedavni trener Sesveta te novi trener Lokomotive.

Foto: Arhiva HNS

Predavački dio Seminara započeo je potom tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak prezentacijom na temu Razvojnog programa HNS-a. Uslijedilo je potom predavanje Moja vizija stvaranja igre bivšeg hrvatskog izbornika Zlatka Kranjčara nakon čega je održan ogledni trening trenera Nenada Bjelice.

Foto: Arhiva HNS

U sklopu prvoga dana Seminara održan je i okrugli stol s trenerima Igorom Tudorom, Nenadom Bjelicom te Zlatkom Dalićem, dok je prezentaciju i predavanje potom održao i Jacques Crevoisier, bivši pomoćni trener Liverpoola s kojim je osvojio rojne naslove te ujedno i bivši izbornik mlađih dobnih kategorija francuske reprezentacije, a koji je pričao o profilu trenera i igrača na vrhunskoj razini natjecanja te o ključnim trenucima u radu. Na kraju prvoga dana Seminara održan je i ogledni trening hrvatske U-19 reprezentacije pod vodstvom izbornika Ferde Milina.

Foto: Arhiva HNS

Drugoga dana održan je Međunarodni seminar kondicijske pripreme u nogometu, a isti je otvorio Zvonko Komes koji je pričao o novim pravcima razvoja kondicijske pripreme. Uslijedilo je potom predavanje Toma Mockforda iz tvrtke Catapult koji je predstavio samu tvrtku i održao predavanje o ovom svjetskom tehnološkom lideru u sportskoj analitici, dok je zatim Mario Tomljanović održao predavanje na temu sustava kondicijske pripreme HNK Hajduka nakon čćega je održao i praktično predavanje.

Foto: Arhiva HNS

U drugome dijelu dana Danijel Bok govorio je o praćenju trenažnog opterećenja, Tom Mockford održao je novo predavanje o tvrtci Catapult, dok je Marko Stojanović potom održao teorijsko, ali i praktično predavanje čime je zaključen program drugoga dana Seminara.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri