Pobjeda na otvaranju EP-a

Izvrsni Vatreni: Sjajan gol Modrića slomio Tursku

12.06.2016.

Izvrsni Vatreni: Sjajan gol Modrića slomio Tursku
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatska je na željeni način, pobjedom nad Turskom, otvorila Europsko prvenstvo u Francuskoj, a čovjek odluke bio je Luka Modrić.

TURSKA - HRVATSKA 0:1 (0:1)
Europsko prvenstvo 2016., Skupina D.
Park prinčeva, Pariz.

Sudac: J. Eriksson (Švedska)

Strijelci: 0:1 - Modrić (41')

Žuti kartoni: Tosun (31'), Balta (48'), Strinić (80'), Sen (90+1')

Turska: Babacan, Erkin, Topal, Balta, Gonul, Tufan, Inan, Ozyakup (od 46' Sen), Turan (od 65' Yilmaz), Calhanoglu, Tosun (od 69' Mor). Izbornik: F. Terim.

Hrvatska: Subašić, Strinić, Vida, Ćorluka, Srna, Badelj, Modrić, Brozović, Rakitić (od 89' Schildenfeld), Perišić (od 87' Kramarić), Mandžukić (od 90+3' Pjaca). Izbornik: A. Čačić.

Nogometna reprezentacija Hrvatske odlično je odradila svoj prvi dvoboj na europskoj smotri u Francuskoj. Svladala je Tursku 1:0, a pobjeda je mogla biti i znatno uvjerljivija.

Foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni su već na samom početku u zaprijetili akcijom Srne, Rakitića i Perišića, a potom su Brozović glavom i Badelj nogom pokušali zaprijetiti. No, Turci su uzvratili opasnim pokušajem Tufana koji je Subašić zaustavio na samoj gol-crti.

Foto: Drago Sopta/HNS

Da se na poluvrijeme ipak ne ode s početnih 0:0 pobrinuo se Luka Modrić: na izbačenu je loptu iz turskog kaznenog prostora natrčao na 25 metara i sjajnim je udarcem poslao u mrežu za oduševljenje na hrvatskom dijelu tribina, ali i diljem domovine.

Foto: Drago Sopta/HNS

U nastavku izabranici Ante Čačića nisu stali - naprotiv.

Srna je iz slobodnog udarca pogodio gredu, potom imao sjajnu prigodu na odbijenu loptu, a zatim je Brozović izvrsno ciljao rašlje te zamalo zakasnio na ubacivanje rastrčanog Perišića. Perišić je nakon toga i sam glavom zatresao gredu, a Brozovićev je udarac glavom ispod prečke izbacio Babacan.

Foto: Drago Sopta/HNS

U završnim je minutama Hrvatska uz tri zamjene, veliku upornost ozlijeđenog Ćorluke, čvrsti blok te maksimalni angažman svih igrača sačuvala svoje vodstvo i s tri boda očekuje drugo kolo i dvoboj s Česima u Saint Etienneu, u petak, 17. lipnja.

Foto: Drago Sopta/HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri