Tradicije postoje da se ruše

Čačić: "Kvaliteta, zajedništvo, odlučnost, postojanost"

24.06.2016.

Čačić: "Kvaliteta, zajedništvo, odlučnost, postojanost"
Foto: UEFA

Izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić govorio je na konferenciji za medije uoči dvoboja s Portugalcima u Lensu.

Hrvatska je u osminu finala Europskog prvenstva u Francuskoj ušla s dvije pobjede i neriješenim rezultatom, dok je Portugal u sva svoja tri susreta remizirao.

"Teško je reći tko je favorit, a osim toga nema lakih suparnika na EP-u. Bilo je mnoštvo tijesnih utakmica, pri čemu je Portugal u svim utakmicama grupne faze dominirao, imao brojne pokušaje, ali nije uspijevao pobijediti. Vrlo su dobra reprezentacija, satkana od kvalitetnih pojedinaca. Mi smo u utakmicama u skupini pokazali ambiciju da napravimo nešto značajno. Bit će to sraz dvije dobre momčadi, a Portugal se sigurno boji Hrvatske i neće igrati kao do sada. Tradicije postoje da se ruše, a ova je momčad spremna im zabiti", kaže izbornik Vatrenih Ante Čačić.

Koji je recept za novo veliko slavlje Hrvatske? 

"Moramo ostati na tragu prethodnih igara, držati se svog stila kako bismo pronašli prostor i vrijeme za ono u čemu smo najbolji. Istovremeno moramo ograničiti kvalitetu protivnika, u kojemu prednjači klasa Cristiana Ronalda. Moramo ne dopustiti da ga Portugal iskoristi tamo gdje je najjači. S pravom se stvorila euforija, neka ljudi budu zadovoljni i sretni, nema ništa loše u tome. Optimizam je potreban, a pokazali smo kvalitetu, zajedništvo, odlučnost i postojanost", istaknuo je.

Utakmicu sa Španjolcima zbog ozljeda su propustili Luka Modrić i Mario Mandžukić, a presudio je raspoloženi Ivan Perišić. 

"Ne znam mogu li Modrić i Mandžukić izdržati cijelu utakmicu, no svi pokazatelji govore da mogu i započet će susret. Perišić je u kontinuitetu među najučinkovitijim igračima reprezentacije, dobro se osjeća, a očigledno mu odgovaraju ovakva atmosfera i igra Hrvatske, kada njegove sposobnosti najviše dolaze do izražaja", naglasio je Čačić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri