Video intervju

Ćorluka: "Vjerujemo da možemo daleko dogurati"

25.06.2016.

Ćorluka: "Vjerujemo da možemo daleko dogurati"
Foto: Drago Sopta/HNS

Vatreni Vedran Ćorluka uoči susreta osmine finala Europskog prvenstva podijelio je svoja razmišljanja kako o Portugalu tako i o Cristianu Ronaldu, ali i hrvatskoj igri, borbenom duhu te je istaknuo koliko je ponosan na mlade hrvatske igrače koji dokazuju kako je svjetla hrvatska nogometna budućnost.

Hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka u video razgovoru još se jednom osvrnuo na dosadašnje dvoboje Hrvatske na Euru, posebice onaj sa Španjolskom te je najavio i predstojeći s Portugalom. Otkrio je Ćorluka i još nekoliko zanimljivosti, a kazao je riječ, dvije i o ozljedi glave iz prvog susreta na Europskom prvenstvu.

"Utakmica protiv Španjolske je uistinu bila teška, igrali smo bez nekoliko naših standardnih igrača, no sretan sam što su igrači koji su dobili priliku da zaigraju pokazali da zaslužuju biti ovdje te da Hrvatska nema razloga strahovati za svoju budućnost."

"Očekivali smo prolaz skupine i ostvarili smo taj cilj. Vjerovali smo i da se možemo nositi sa Španjolskom, što smo i dokazali. Sada moramo vidjeti koliko daleko možemo dogurati. Smatram da je lakše igrati u grupnoj fazi natjecanja, budući da tamo uvijek imaš drugu priliku. No, sada je vrijeme za drugi krug i vidjet ćemo koliko smo uistinu dobri. Imamo dobre igrače, kao i dobre utakmice iza nas te se nadam da ćemo tako i nastaviti", dodao je Ćorluka.

Pohvalio je Ćorluka još jednom svoje suigrače, posebice one mlade, te otkrio kako su Vatreni vjerovali u prvo mjesto u skupini.

"Vjerujem kako svaki igrač koji je ovdje može ispuniti izbornikove zamisli i očekivanja. Ponavljam, uistinu sam sretan što su mladi dobili priliku igrati protiv Španjolske, da su pokazali da zaslužuju biti ovdje te da Hrvatska ima mnogo talentiranih igrača."

"Vjerovali smo da možemo biti prvi u skupini. Da nismo, ne bismo osvojili prvo mjesto. Vjera je ono što nas motivira, naravno uz kvalitetne igrače. Vjerovali smo i da imamo šanse protiv Španjolske te smo ih na kraju i imali. Igrali smo lošije u prvom poluvremenu, nego u drugome kada smo bili kompaktniji što je, pak, rezultiralo našom pobjedom. No, kao što sam rekao vjera je najvažnija stvar, a mi vjerujemo da možemo daleko dogurati."

Najavio je Ćorluka i osminu finala Europskog prvenstva te novog hrvatskog suparnika, ali se i osvrnuo na svoju ozljedu glave na početku Eura.

"U osmini finala nas sada očekuje Portugal, radi se o ekipi koja ima možda i najbolje igrače na svijetu, kao i povijest ispunjenu dobrim rezultatima. Smatram da je ovo možda i najteži protivnik u ovome dijelu natjecanja te stoga ne vidim lak put prema četvrtfinalu, polufinalu, odnosno, finalu."

"Prije početka Europskog prvenstva istaknuli smo kako svi možemo imati jednu lošu utakmicu, no nikada ne smijemo izgubiti borbeni duh. To me i nosilo u trenucima nakon ozljede glave kada je krv potekla niz glavu i nije prestajala teći. Nije bilo razloga da ne igram. Da nisam vidio, da nisam mogao igrati, rekao bih to. No, u tom trenutku, uz vodstvo 1:0, smatrao sam da nismo trebali raditi izmjene. Nije bilo razloga da prestanem igrati", zaključio je Ćorluka osvrt na ozljedu iz susreta s Turskom.

Više razmišljanja hrvatskog reprezentativca Vedrana Ćorluke pogledajte u video prilogu.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri