Redovna sjednica

Zaključci Izvršnog odbora HNS-a

06.07.2016.

Zaključci Izvršnog odbora HNS-a
Foto: Drago Sopta/HNS

U hotelu Hilton održana je sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Na redovnoj 19. sjednici najvišeg izvršnog tijela Saveza određeno je da će se kvalifikacijska utakmica između Hrvatske i Islanda igrati u Zagrebu.

Također, usvojene su propozicije natjecanja MAXtv Prve lige za natjecateljsku sezonu 2016./2017.

Imenovano je vodstvo natjecanja MAXtv Prve lige, a koje će činiti povjerenik za natjecanje Josip Brezni, povjerenik za suđenje Dušan Kukić, povjerenik za određivanje kontrolora suđenja Ante Kulušić, disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić te povjerenik za sigurnost Miroslav Marković.

Usvojene su liste delegata MAXtv Prve lige te liste sudaca i kontrolora suđenja MAXtv Prve lige te FavBet Druge lige, a dosadašnji povjerenik za suđenje Ivan Peraić imenovan je članom Komisije nogometnih sudaca.

Foto: Drago Sopta/HNS

Verificirana je tablica Druge lige za natjecateljsku sezonu 2015./2016. te je utvrđeno da je prvak Druge lige HNK Cibalia, a da Ligu napuštaju NK Zadar i HNK Segesta.

IO HNS-a prihvatio je činjenicu da je arbitraža HOO-a donijela odluku vezanu uz nastup igrača NK Hrvatskog dragovoljca Ivana Božića te će istu sukladno propisima HNS-a i Zakona o sportu primijeniti.

Usprkos odluci, HNS podržava napore aktualnog vodstva HNK Segeste, kao najstarijeg hrvatskog nogometnog kluba, da se Klub konsolidira te da u sljedećoj natjecateljskoj godini ostvari sportski rezultat koji će mu omogućiti povratak u Drugu ligu.

Također, ukinuta je Komisija za žalbe Druge lige te je njena nadležnost prenesena na Komisiju za žalbe HNS-a.

Foto: Drago Sopta/HNS

Usvojen je i kalendar natjecanja FavBet Druge lige, kao i liste delegata za FavBet Drugu ligu za natjecateljsku sezonu 2016./2017.

 

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri