Fokus na prvoj utakmici

Soldo: "Imamo odličnu generaciju, vjerujem u dobar rezultat"

08.07.2016.

Soldo: "Imamo odličnu generaciju, vjerujem u dobar rezultat"
Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski U-19 reprezentativac Vinko Soldo najavio je nadolazeće Europsko prvenstvo pred mladim Vatrenima.

U Sv. Martinu na Muri Hrvatska U-19 odrađuje posljednje treninge i uigravanja prije polaska za Njemačku gdje će nastupiti na Europskom prvenstvu.

"Odradili smo prvo nešto teže treninge, no dobro smo analizirali Nizozemsku i sada se pripremamo i fokusiramo na prvu utakmicu na Euru. Mislim da stoga neće biti problema u prvome susretu", kazao je mladi Vatreni Vinko Soldo.

Otvaranje Eura donosi dvoboj s Nizozemcima nakon čega slijede utakmice s Francuskom i Engleskom.

"Neće biti lako ni u susretima s drugim protivnicima u skupini, no po meni je prva utakmica uvijek najvažnija. Moramo je odraditi što bolje i ostvariti što bolji rezultat, a poslije je sve moguće."

Uz borbu za što bolji rezultat, mladi Hrvati će se na europskoj smotri boriti i za mjesto na SP-u.

"Jedan od ciljeva na Europskom prvenstvu jest i osiguravanje plasmana na Svjetsko prvenstvo. Sigurno da želimo i proći skupinu, no ako i budemo treći u skupini imamo priliku za plasman. Međutim, želja nam je osigurati polufinale te da doguramo što dalje na Euru. Imamo stvarno odličnu generaciju i vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat", otkrio je Soldo.

Hrvatski reprezentativac dodao je i kako spremno dočekuje Euro te kako je atmosfera u reprezentaciji odlična.

"Osobno sam spreman, odradio sam dobru sezonu, dobro sam se pripremio i s klubom, kao i sada s reprezentacijom tako da nema nikakvih problema, a atmosfera u reprezentaciji je kao i uvijek odlična, tu nema nikakvih problema. Uvijek smo bili dobra klapa", zaključio je Soldo.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri