Transferi hrvatskih nogometaša

Nova klupska odredišta za Rebića, Sammira, Tomečaka, Pericu...

16.07.2016.

Nova klupska odredišta za Rebića, Sammira, Tomečaka, Pericu...
Foto: Drago Sopta/HNS

Nekolicina hrvatskih nogometaša u inozemstvu promijenila je u ljetnom prijelaznom roku klupske boje.

Ante Rebić, 22-godišnjak s deset nastupa i jednim golom za Hrvatsku, narednu će sezonu provesti na posudbi iz talijanske Fiorentne u njemačkom prvoligašu Eintrachtu. Momčad iz Frankfurta, koju vodi bivši izbornik Vatrenih Niko Kovač, imat će idućeg ljeta pravo otkupa Rebićevog ugovora.

Sammir, koji je hrvatske boje branio sedam puta, posuđen je do kraja godine momčadi Hangzhou Greentowna. U Kinu, u redove Jiangsu Suninga, Sammir se zaputio u veljači 2015. godine.

Ivan Tomečak, koji je za seniorsku reprezentaciju Hrvatske zaigrao jednom, u prijateljskom ogledu s Argentinom u Londonu, novi je igrač saudijskog Al-Nasra, koji vodi donedavni trener Dinama Zoran Mamić. Tomečak u Saudijsku Arabiju odlazi nakon godine dana provedene u ukrajinskom Dnipru.

Marko Livaja, bivši mladi reprezentativac Hrvatske, prešao je iz ruskog Rubina iz Kazana u španjolski Las Palmas, a Udinese je otkupio ugovor mladog napadača Stipe Perice od engleskog Chelseaja. Ante Budimir preselio je iz Crotonea u Sampdoriju, a u Serie A zaigrat će i Marko Pajač, novi član Cagliarija.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri