Rad i razvoj mladih nogometašica

Festivali i kampovi ženskog nogometa

09.08.2016.

Festivali i kampovi ženskog nogometa
Foto: Drago Sopta/HNS

Razvoj i promocija ženskog nogometa jedna je od važnih zadaća Hrvatskog nogometnog saveza, a kako bi se mladim nogometašicama pružila priliku za razvoj i dodatno obrazovanje organizirani su brojni festivali i kampovi.

Hrvatski nogometni savez veliku pažnju usmjerava na razvoj i promociju ženskog nogometa kako diljem Hrvatske tako i šire te stoga ulaže u brojne Festivale nogometa i Dnevne kampove nogometnih središta za mlade nogometašice.

U samim počecima na Festivalima nogometa za djevojčice sudjelovalo je oko tisuću djevojčica da bi se broj povećavao iz godine u godinu te je tako 2015. godine na Festivalima sudjelovalo oko 1400 djevojčica. Zainteresiranost za organizaciju i domaćinstvo Festivala također se širila iz godine u godinu. U 2013. godini, primjerice, četiri su grada bila domaćini Festivala (Pula, Split, Varaždin i Osijek), naredne godine broj se proširio na njih pet (Rijeka, Čakovec, Zagreb, Osijek i Dubrovnik), dok su se protekle godine festivali održavali u Ivankovu, Otočcu, Čakovcu, Slavonskom Brodu, Zadru, Sisku te Zagrebu.

Foto: Arhiva HNS

Hrvatski nogometni savez pobrinuo se i za potrebnu opremu na Festivalima te je tako loptama, majicama, kapicama, mrežama, pumpama i drugime opremio klubove sudionike Festivala, Centre ženskog nogometa, osnovne škole te brojne sekcije, a sve kako bi mlade nogometašice imale najbolje uvjete za rad i razvoj.

Dnevni kampovi također su jedan od projekata za promociju ženskog nogometa te edukaciju i razvoj mladih nogometašica. Isti su organizirani od strane regionalnih instruktora po njihovim regijama.

Foto: Arhiva HNS

U 2015. godini održano je tako pet dnevnih kampova po Centrima ženskog nogometa, odnosno, u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Varaždinu i Splitu, a djevojčice su imale priliku za učenje i treniranje i na nacionalnim razvojnim kampovima koji su se protekle dvije godine održavali diljem Hrvatske te su uz djevojčice okupljali i mlade nogometaše i pripadnike nacionalnih manjina.

Novi festivali i kampovi održavaju se i održavat će se i tijekom 2016. godine s ciljem razvoja i edukacije mladih nogometašica, unaprjeđenja njihovih sposobnosti kroz vježbe, treninge i utakmice, uvođenje u više razine trenažnih procesa, usavršavanje igre, razvoj sportske kulture, kolegijalnosti, suradnje, podizanje razine obrazovanja, smanjenje različitosti, stvaranje vrijednosti, a sve, također, i u vidu promocije ženskog nogometa, kao i stvaranje šire baze igračkog kadra za potrebe klubova, ali i reprezentacija.

Foto: Arhiva HNS

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri