Hrvatski nogometni kup

Poznati parovi 1/16 završnog dijela HNK-a

26.08.2016.

Poznati parovi 1/16 završnog dijela HNK-a
Foto: Drago Sopta/HNS

Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa utvrdilo je preostale natjecateljske brojeve te pritom i parove 1/16 završnice HNK-a.

Ovoga petka održan je ždrijeb kojim je Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa odredilo natjecateljske brojeve za Bjelovar i Neretvanac te su na osnovu natjecateljskih brojeva utvrđeni parovi za 1/16 završnog dijela Hrvatskog nogometnog kupa.

U 1/16 završnice igra se jedna utakmica uz moguće produžetke s po dva puta po 15 minuta te uz jedanaesterce za utvrđivanje pobjednika, a domaćini utakmica su klubovi sa slabijim natjecateljskim brojem, dok se sami parovi određuju po principu najudaljenijih brojeva (32-1, 31-2, 30-3 itd.)

U Puli će Velom Vrhu u goste stići Dinamo, dok će Hajduk gostovati kod Jalžabeta. Rijeka će snage odmjeriti s Đakovom Croatia, a Varaždin će ugostiti Slaven Belupo. Vukovar 1991 će zaigrati s Osijekom, Krk s Lokomotivom, a Samobor s Cibalijom. U Pleternici Slavija dočekuje Split, u Opuzenu Neretvanac Istru 1961, dok Zagreb odlazi u goste u Bjelovar. Solin će igrati protiv Zadra, Rudeš protiv GOŠK-a, BSK protiv Intera iz Zaprešića u Bijelom Brdu, dok će Novska biti domaćin susreta Libertasa i Vinogradara, Čakovec Međimurja i Šibenika, dok će u Novigradu gostovati Zelina.

Susreti 1/16 završnice HNK-a na rasporedu su 21. rujna u 15:30 sati.

Pobjednici će se plasirati dalje u osminu finala HNK-a koja se, pak, igra 26. listopada, također s po jednom utakmicom, a klubovi za daljnje natjecanje zadržavaju svoj natjecateljski broj te se parovi određuju po istom principu.

Parovi 1/16 završnog dijela natjecanja Hrvatskog nogometnog kupa (natjecateljska godina 2016./2017.):

Veli Vrh - Dinamo
Jalžabet - Hajduk
Đakovo Croatia - Rijeka
Varaždin - Slaven Belupo
Vukovar 1991 - Osijek
Krk - Lokomotiva
Samobor - Cibalia
Slavija - Split
Neretvanac - Istra 1961
Bjelovar - Zagreb
Solin - Zadar
BSK - Inter-Zaprešić
Libertas - Vinogradar
Rudeš - GOŠK
Međimurje - Šibenik
Novigrad - Zelina

*Tri para 1/16 završnice HNK-a naknadno su izmijenjena po ispravci natjecateljskih brojeva dijela klubova.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri