BiH slavila u posljednjem susretu

Hrvatska U-18 osvojila Uefa razvojni turnir

27.08.2016.

Hrvatska U-18 osvojila Uefa razvojni turnir
Foto: Arhiva HNS

Hrvatska ženska U-18 reprezentacija osvojila je Uefa razvojni turnir u Sarajevu.

U-18: BiH - Hrvatska 7:6 (1:1, 1:1)

Uefa razvojni turnir, Sarajevo

Strijelci: 1:0 - Bagarić (7'), 1:1 - Pezelj (45')

11m: Hrvatska - Pezelj, Zdunić, Bučić, Tomić

Hrvatska: Sabo, Bartolović, Zdunić, Resanović (od 23' Puselj Drezga), Tomić, Pezelj, Bučić, Spajić (od 45' Terzić), Jedvaj, Levaković (od 64' Glavota), Ljubić (od 46' Čanjevac). Izbornica: Marija Margareta Damjanović.

Nakon što su turnir otvorile dvjema pobjedama, nad Makedonijom i Crnom Gorom, mlade Hrvatice su u posljednjem susretu na Uefa razvojnom turniru u Sarajevu poražene od BiH 6:7 nakon izvođenja jedanaesteraca, no unatoč porazu, s ukupno šest osvojenih bodova i dva slavlja, osvojile su naslov na turniru.

Iako su posljednji susret na turniru u Sarajevu domaće nogometašice otvorile pogotkom Branke Bagarić u sedmoj minuti susreta, Petra Pezelj u 45. minuti osigurava izjednačenje 1:1.

Uslijedilo je po završetku susreta izvođenje jedanaesteraca, a kod Hrvatske su sigurne bile Pezelj, Zdunić, Bučić i Tomić.

Unatoč porazu 6:7 na kraju susreta i po osvajanju turnira zadovoljstva u hrvatskim redovima nije nedostajalo.

"Čestitala bih svim svojim suigračicama jer su dale sve od sebe tijekom cijelog turnira te smo ga zasluženo osvojile. S osam mlađih igračica u sastavu pokazale smo karakter te smo zasluženo osvojile prvo mjesto. Smatram kako je ovo jako dobra uvertira za kvalifikacije koje nas čekaju u listopadu te bih istaknula kako je cijeli turnir bio odlično organiziran, ali i da je u našim redovima vladala odlična atmosfera cijelo vrijeme što je također veliki razlog našeg uspjeha", kazala je kapetanica Hrvatske U-18 Doris Tomić.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri