Hrvatska U-21 želi ostati na vrhu

Gračan: "Poštujemo Švedsku, ali i sami sebe"

31.08.2016.

Gračan: "Poštujemo Švedsku, ali i sami sebe"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik Hrvatske U-21 Nenad Gračan najavio je nadolazeći koprivnički susret sa Švedskom koji bi mladu reprezentaciju mogao u potpunosti približiti osvajanju prvog mjesta.

U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo Hrvatska U-21 vodi ispred Švedske i Španjolske, a upravo sa Šveđanima sastaje se u četvrtak u Koprivnici.

"Švedska je izuzetno jaka momčad, u prošloj su generaciji osvojili europski naslov i nastavljaju pokazivati snagu. No, i mi imamo kvalitetne igrače, kao i želju i motiv da se suprotstavimo Šveđanima. Prvi smo na tablici i učinit ćemo sve da tu i ostanemo. Poštujemo Švedsku, ali i sami sebe", rekao je hrvatski izbornik Nenad Gračan.

Hrvatska je protiv Španjolske ubilježila domaći poraz i gostujuću pobjedu, a protiv Švedske igrat će još dva puta.

"Razigrana Španjolska je među najmoćnijima u Europi, a Švedska je discipliniranija i organiziranija, voli kontakt-igru i na taj ćemo problem i mi naići. Moramo imati brzu predaju lopte kako bismo izbjegli taj kontakt. Imaju zaista dobrih igrača, a izdvojio bih centarfora Engvalla, zatim Tankovića i veznjaka Olssona, nepredvidive igrače koji mogu stvoriti višak i moramo voditi računa o njima", analizirao je Gračan.

Nakon odmjeravanja snaga sa Šveđanima, mladi Hrvati odlaze na gostovanje u Gruziju (6. rujna).

"Želja nam je ići iz utakmice u utakmicu. Pokazali smo moć, snagu i znanje, ne moramo se previše opterećivati protivnicima, već moramo držati svoju razinu i način igre, i tako možemo ostati na samom vrhu. Gruzija je također kvalitetna momčad, možda s manje natjecateljskog iskustva od Švedske i Španjolske, no teško gubi, kao što smo i sami vidjeli, ali pobjeda nad Švedskom donijela bi nam i dodatno samopouzdanje za taj dvoboj", istaknuo je izbornik.

Hrvatsku U-21 pojačali su Marko Rog i Ante Ćorić, igrači s pozivnicama i za seniorsku selekciju, dok se Tin Jedvaj ovoga puta ipak neće pridružiti mlađim suigračima. Koprivničani, međutim, sigurno će moći uživati u kvaliteti.

"Drago nam je igrati u Koprivnici, tamo ljudi poznaju nogomet i vole hrvatsku reprezentaciju i bitno nam je da nas oni podrže. S njima će biti lakše ostvariti sve ciljeve", zaključio je Gračan.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri