Puno poštovanje Turskoj

Čačić: "Hrvatska diše i djeluje kao momčad"

04.09.2016.

Čačić: "Hrvatska diše i djeluje kao momčad"
Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić održao je konferenciju za medije dan prije otvaranja kvalifikacija za SP 2018. godine u Rusiji.

Vatreni u ponedjeljak na Maksimiru započinju svoj put prema nadolazećoj svjetskoj smotri, a u svojoj će kvalifikacijskoj skupini snage odmjeriti s Turskom, Ukrajinom, Islandom, Finskom i Kosovom.

"Hrvatska je jaka te osim ozljede Subašića i oproštaja Srne praktično nepromijenjena, diše i djeluje kao momčad čija kvaliteta nije upitna i vjerujem da ćemo gledati dobru utakmicu i na kraju biti radosniji. Rakitić je s nama, dobro je raspoložen, nije nov u momčadi i neće biti nikakav problem što ga nije bilo nekoliko dana na pripremama. Lovre Kalinić je već branio za Hrvatsku, u kontinuitetu dobro brani u klubu, dugo je u reprezentaciji i spreman je odgovoriti zahtjevima ove utakmice", ispričao je izbornik Ante Čačić u razgovoru s predstavnicima medija.

U turskoj reprezentaciji neće biti nekih poznatih imena poput Barcelonine zvijezde Arde Turana.

"Ni slučajno ne smijemo ući u priču da Turska nije na razini na kojoj bi trebala biti. Bit će dobra, borbena, ambiciozna i danas ne postoji nogometna zemlja koja ne može naći 15 dobrih nogometaša i napraviti dobar rezultat. Ne smijemo se povoditi za onime što je bilo na otvaranju EP-a, moj kolega Terim zna svoj posao i imamo puno poštovanje prema Turskoj. Sigurno nas ne čeka preslika utakmice iz Francuske, a priča o oslabljenoj Turskoj ide im na ruku jer će imati manji pritisak", smatra Čačić.

"U našoj skupini igraju četiri sudionika EP-a i nigdje nema sigurnih bodova. Zato mislim da će biti neizvjesno do samog kraja. Uz nas, i Turska, i Island, i Ukrajina vide sebe na SP-u, ali trebat će dobrih igara u kontinuitetu da se to ostvari", zaključio je.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri