Mladi Vatreni čuvaju prvo mjesto

Hrvatska U-21 kod Gruzije: "Želimo tri boda više od ičega"

06.09.2016.

Hrvatska U-21 kod Gruzije: "Želimo tri boda više od ičega"
Foto: Drago Sopta/HNS

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u utorak igra svoju pretposljednju utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2017. godine.

U sklopu kvalifikacija za europsku smotru, Hrvatska U-21 pod vodstvom izbornika Nenada Gračana gostuje kod Gruzije, reprezentacije koju je u rujnu prošle godine svladala kod kuće minimalnim rezultatom 1:0. Pobjedonosni pogodak tada je postigao Milić.

Pretposljednje kolo mladi Vatreni dočekuju kao vodeća momčad skupine te nakon remija Švedske i Španjolske u ponedjeljak (1:1) imaju sve u svojim rukama, a poslije odlaska u Gruziju u listopadu ih čeka još gostovanje u Švedskoj.

U četvrtak su Gračanovi izabranici u Koprivnici remizirali upravo sa Šveđanima, a Domagoj Pavičić vjeruje u uspješan povratak iz Zestafonija.

"Protiv Švedske smo bili bolji u prvih pola sata, no potom smo malo pali, a probudili smo nakon 65. minute i remi je bio realan ishod. Gruzija je čvrsta momčad, što je pokazala i protiv nas, Španjolske i Švedske, i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", rekao je.

Za susret u Gruziji izbornik Gračan neće moći računati na ozlijeđene Benkovića i Fiolića, a reprezentaciji je priključen Marko Kolar iz Intera. S mladim Vatrenima ostali su i Rog i Ćorić.

"U Koprivnici nije to bilo naše najbolje izdanje i mislim da smo bolji od Šveđana, ali pokušat ćemo protiv Gruzije biti još jači i još bolji, kako bismo pobijedili i sa samopouzdanjem otišli na novi ogled sa Švedskom. Ne trebamo se bojati gruzijskih igrača, moramo gledati svoju igru te izboriti plasman na Europsko prvenstvo. Prva sljedeća utakmica nam je uvijek najvažnija i želimo ta tri boda više od ičega", izjavio je Ćorić uoči susreta.

Utakmica s Gruzijom u Zestafoniju počinje u 17:30 po hrvatskom vremenu, a sudit će Bugarin Ivajlo Stojanov.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 6:
1. Hrvatska 19 (8)
2. Švedska 18 (8)
3. Španjolska 17 (8)
4. Gruzija 12 (9)
5. Estonija 4 (8)
6. San Marino 1 (9)

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri