Nastup na Croatia Cupu

Bašić: "Hrvatska U-17 karakterna je i disciplinirana momčad"

27.09.2016.

Bašić: "Hrvatska U-17 karakterna je i disciplinirana momčad"
Foto: Getty Images

Hrvatska U-17 u srijedu počinje svoj nastup na Croatia Cupu, a izbornik Dario Bašić najavio je turnir koji će poslužiti i kao priprema za Europsko prvenstvo.

Europsku smotru nogometaša do 17 godina starosti Hrvatska će ugostiti u svibnju iduće godine, a izbornik mladih Vatrenih Dario Bašić svoje će izabranike testirati na Croatia Cupu protiv Engleske, Njemačke i Grčke.

"Pred nama je jak turnir, na kojemu ćemo dobro vidjeti u kakvom se stanju trenutno nalazimo. Njemačka i Engleska u samom su vrhu europskog nogometa, ali ne treba zanemariti ni Grčku, koja je standardno kvalitetna momčad. Analiza Engleske pokazala je kako se radi o vrlo motoričnoj i brzoj momčadi, s posebno neugodnim krilima, polušpicom i špicom, s tim napadački orijentiranim igračima moramo biti vrlo oprezni", rekao je Bašić dan uoči prvog kola i dvoboja s Englezima u Puli.

"Neprestano radimo na omogućavanju našim nogometašima da što češće igraju protiv snažnih suparnika jer samo takve utakmice mogu unaprijediti našu formu i nogometno znanje uoči Europskog prvenstva", dodao je izbornik.

Pozvani igrači pokušat će se nametnuti izborniku i osigurati poziv za nadolazeće Europsko prvenstvo.

"Osjetit će se izostanak standardnih Čoline, Krekovića i Hanuljaka, no to je prilika da preispitamo i neke druge igrače, da oni skrenu pozornost na sebe. Želimo dobiti optimalnih 11 za Europsko prvenstvo i ovo je šansa da netko iskoči", istaknuo je Bašić.

Koliko daleko može ova generacija Hrvatske U-17?

"U mlađim kategorijama uvijek je nezgodno bilo što prognozirati, ali mogu reći da je ovo skupina vrlo karakternih i discipliniranih igrača koji će u svakom trenutku svake utakmice dati svoj maksimum. Iz ove generacije sigurno će iskočiti nekolicina koja će kasnije naći svoje mjesto u starijim selekcijama. Ovdje je važno napraviti dobre temelje", zaključio je izbornik.

Semafor

Više na rezultati.hns.team

Naši partneri